Varför behöver ni att knåda Bröd Deg?

Även bruket att knåda bröd deg är väl etablerad, människor som inte sysslar med bröd från början inte alltid förstår att det är viktigt att knåda bröd deg om brödet är att vända ut enligt beskrivningen i receptet. Här är några fakta om knåda deg, och vad som sker under processen.

En av de viktigaste sakerna som äger rum under knåda process är utvecklingen av gluten. Som mjöl som gör upp degen fuktas och rörd, börjar gluten att bilda och även vinster i styrka degen omfattas av de knådning processen. Gluten kan ses som bindemedel i degen, så att brödet att få en sammanhållen struktur som gör det ämne som inte faller sönder under gräddningen. Närvaron av gluten fastställer även scenen för ännu ett gott skäl att knåda bröd deg när man färskt bröd hemma. Som gluten fungerar som bindemedel, är det också bidrar till att skapa små luftfickor bubblor i degen. Detta är mycket viktigt, eftersom dessa bubblor är nödvändiga för att möjliggöra bildandet av små fickor av koldioxid degen ökar. Den koldioxid som skapas genom samspelet av jästsvampen med övriga ingredienser i receptet. Genom att fylla de små luftfickor i strukturen av degen har bröd en chans att växa och bli smidig nog att resultera i ett bröd som är lätt, smakrika och luftig.

När man beslutar att knåda bröd deg, är det viktigt att komma ihåg att processen måste ske under minst åtta till tio minuter. Normalt är detta tillräckligt med tid för att skapa utseende och struktur som anges i receptet. Naturligtvis är det bästa mäta receptet själv. Om degen inte verkar helt ha utseendet som föreslagits av recept, sedan försöka knåda ytterligare några minuter. Generellt tenderar folk att knåda bröd deg en alltför kort tid, vilket kan innebära att jästen inte interagerar med den blandning som det ska, kommer att brödet inte stiga ordentligt.

En biprodukt av att välja att knåda bröd deg är att verksamheten är verkligen bra motion. Bagare har en chans att arbeta sig överkroppen muskler och få någon psykisk tillfredsställelse från processen också. Även om inte någon av dessa förmåner av knåda degen ha någon inverkan på smak eller konsistens på brödet, de ofta är ganska positiva till temperament bagaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.