Vad finns olika slag av bananer?

Det finns över 1000 olika typer av bananer i världen, många av dem skiljer sig något i utseende, storlek, smak och användning. En central skillnad mellan två typer av bananer, de som du omedelbart kan äta, som ibland kallas efterrätt bananer, och dem som måste kokas innan man äter och är högre i stärkelse, kallas mjölbananer. Återigen, antal och typer som omfattas av dessa två undergrupper är slående. Det finns några typer som är lätta att urskilja i en grundläggande livsmedelsbutik. Du kanske märker i desserten bananer kategori som du kan hitta ett par olika storlekar och former. Röda bananer, med en klarröd skal som gör att brun blir allt populärare. Dessa kan finnas i små eller stora storlekar. En djupare skugga och ett par bruna fläckar brukar tyda på att dessa är helt mogna. En annan av de populära typer av bananer som är omedelbart ätliga är barnet banan. Dessa är ofta säljs i små klasar av åtta till tio bananer och kan vara dyrare än den genomsnittliga frukt-banan, som de flesta människor lätt kan hitta i affären. Frukten banan är vanligtvis cirka 6-12 inches (15. 24-30. 48cm), börjar som en grön färg och börjar bli gula med bruna fläckar som det mognar. Både barn och bananer frukter är mogna när det inte längre finns något grönt på skalet.

Även om vi kallar dessa typer av bananer "äta bananer," du säkert kan laga dem på många olika sätt. De vanligtvis gör mat efterrätt typ som banan kakor, bröd eller muffins. När du lagar bananer, särskilt i recept där du kan steka dem vid högre temperaturer, är det OK att använda en något grön banan. Vill du ha lite av fasthet att stanna kvar. Å andra sidan, om du gör muffins, kaka eller bröd, en mognare banan brukar vara det bästa valet. Faktum är att om du har två eller tre bananer som är nästan alla bruna på skalet, de är perfekta för användning i de flesta bakade recept. är Plantain typer av bananer som inte används så ofta i USA, men gör en viktig stapelvara och stärkelse källa i många andra länder. Dessa behöver kokas, och beroende på typ och region där de odlas, kan de endast har en något söt, en mycket söt smak. De är ofta som kockar i USA skulle kunna använda potatis, stekt, läggas till grytor eller soppor, eller stekta. Om du ser dem i affären, kommer du att notera att de flesta mjölbananer är mycket större och tyngre än den typiska dessert banan.

Stora mjölbananer kan vara över en fot (30. 48cm) lång, och är vanligtvis tjockare än dessert kusiner. Peel Färgerna kan variera från gul, grön eller rödbrun, och de kan användas om de är helt gröna eller helt brun. Vanligtvis mognare mjölbananer är sötare. Du kan hitta ett antal etniska kök recept som utnyttjar mjölbananer, och dessa typer av bananer kan vara roligt att prova, bara försök inte äta dem råa, eftersom de kan orsaka magbesvär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.