Vad finns några enkla sätt att rena vatten?

Vare lagra vatten i hemmet som en del av en nödsituation kit, med vatten på en camping resa, eller göra kranvatten i hemmet hälsosammare och mer välsmakande finns några enkla och snabba sätt att rena vatten. Här finns fyra grundläggande metoder för att uppnå vattenrening runt huset eller medan du njuter av naturen.

För i hemmet använder, det enklaste sättet att rena vatten är att använda ett vattenfilter. Vattenfilter finns i två grundmodeller. Ett tillvägagångssätt är att använda en kruka som är försedd med ett vatten filter och holdingtank. Kranvatten är placerad i Septitank och sakta arbetar sig genom ett filter. Filtret tar bort orenheter ur vattnet och deponerar det renade vattnet i nedre delen av krukan. En andra möjlighet är att fästa en utforma innehåller ett vattenfilter till kranen själv. När vattnet rinner ut ur tapp, tar bort filtret föroreningar och efterlämnar kristallklart vatten som kan användas som dricksvatten eller för matlagning. Med båda programmen erbjuder tillverkarna byta filter som bör införas i krukan eller peka på enheten regelbundet. När det gäller uppgiften att lagra vatten som en del av ett hem nödsituation kit, finns det två metoder som kan användas för att rena vatten. Ena innebär att köp av rening tabletter. Även om olika tabletter är formulerade på olika styrkor, de innebär att skippa tabletten i en behållare fylld med vatten. Var noga med att läsa instruktionerna för att bestämma hur mycket vatten som kan rengöras med en tablett, och även hur länge rening tabletten bidrar till att hålla vattnet säkert att dricka.

Tillsammans med vatten tabletter, Gemensamma blekmedel kan användas för att rena vatten. Bara ren och unscented blekmedel ska användas för denna applikation. Den mängd blekmedel som krävs för att ordentligt rena vatten beror på mängden vatten i kärlet. Sexton droppar ren blekmedel, mätt med en vanlig storlek pipetten, anses i regel tillräckligt för att göra jobbet. När bleka administreras, rör om vattnet att fördela bleka kväll, hela vätskan. Vattnet skall ha en lätt klor doft. Kom ihåg att stänga behållare vattenhållande gång i månaden för att förhindra att lösa.

På camping resor, är kokande vatten en gemensam metod som används för att rena vatten. Placera vatten är en heatproof behållare och föra vattnet till en rullande koka. Öppen eld eller propan spis kommer att fungera bra för denna applikation. Eftersom den kokande verksamheten äger rum, ett tunt lager av rester kommer att stiga till toppen. Skumma bort det översta lagret och låta resten av vattnet svalna. Det renade vattnet kan hällas ned i en behållare och användas som dricksvatten och matlagning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.