Vad bör jag veta om Nedfrysning av kött?

Många livsmedelsbutiker erbjuder en hel del på stora förpackningar med kött. Dessa förpackningar innehåller flera måltider värde av kött, i ett paket, till ett rabatterat pris. Köpa kött i lösvikt är ett utmärkt sätt att spara pengar, om du vet hur man korrekt frysa den. När du köper kött i bulk för att frysa den, är det viktigt att veta hur väl att lagra den. Nedfrysning av kött måste göras på rätt sätt, annars kan köttet bli frysen brann. Köttet måste gå in i frysen direkt efter att du får hem den. Noggrant tvätta händerna och de redskap du kan använda för att undvika kontaminering av köttet med bakterier. Överdriven fett bör putsas av innan frysning kött. p

Kött bör förvaras i särskilt utformade fryspåsar, insvept i folie över insvept i plastfolie, eller båda. Vissa plastbehållare är också speciellt för infrysning av kött och andra produkter. Köttstycken kan separeras med vax papper. Kött skall fästas ordentligt, speciellt om den inte förvaras i en frys påse. De flesta kött har en frys liv ett par månader innan ens de bästa insvept kött börjar bli dålig. Det finns några tips att tänka på när frysa kött. Färska skaldjur bör rengöras innan de frysta. Musslor bör shucked före nedfrysning, men detta är inte nödvändigt för ostron. När köttet tinas upp, är det möjligt att refreeze det igen, även om vissa av kvaliteten på köttet kan gå förlorad. Kött bör separeras i förpackningar som fryser inom tjugofyra timmar för att hålla köttet från att gå dåligt innan det är helt frusen. Detta fungerar till cirka tre pounds (knappt 1,5 kg).

Freezing kött köps i lösvikt är ett enkelt sätt att skära ner på kostnaderna dagligvaruhandeln. Kött bör tinas antingen i mikrovågsugn eller i kylskåp. Tillåta kött att tina på en disk är farlig, eftersom bakterier förökar sig lätt när köttet är över 40? F /5? C. Korrekt frysning och upptining, kommer kött hålla köttuppköp från sjunkande kvalitet innan du får en chans att njuta av dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.