Vad bör jag veta om Fondue Etikett?

Fondue etikett är viktigt att veta om du planerar att delta i en fondue parti, som sedan början av 2000-talet har blivit ganska populär igen. Värdar kan hjälpa sina gäster genom att ge dem ett par saker som kommer att få sina gäster artigt äta fondue, i stället för att förolämpa varandra med att ignorera fondue etikett. Det finns några dos och don'ts också, som kommer att hålla er äta artigt som möjligt medan doppning eller laga mat i en gemensam pott.

Först, om du är inbjuden till en fondue part och du " är sjuk, gå inte. Det är för mycket chans att dela din sjukdom med andra, som helt enkelt inte rättvist. Avbryt så snart du kan med din värd så de har en chans att bjuda in någon annan.

För det andra, aldrig någonsin double dip, detta strider fondue etikett till det yttersta. När du har doppat i potten gång, och tagit en bit ost som bröd, chokladöverdragna frukt eller kokt kött, inte lägga tillbaka den i grytan. Samma regel gäller när man äter chips och dips på en fest. Gör din dopp räkna eftersom det är ett dopp per bit mat. Det finns också en del diskussioner om fondue etikett när det gäller att använda fondue gafflar. Om dessa är bra för skewering bröd, kött, eller marshmallows eller frukt, kan det vara mycket svårt att inte röra vid vägskälet till dina läppar. Det finns några olika sätt värdlandet kan göra detta enklare. Ge varje diner med en platta och en liten gaffel att ta bort doppade bitar, eller använda bambu spett, som helt enkelt kan tas bort och kastas efter ett dopp. Värdar skulle också vara säker på att maten är verkligen skär i lagom stora bitar, för att undvika att gäster med att stoppa extra stora bitar av mat i munnen, även en fondue no-no. När du är redo att prova din första fondue doppa i smält ost, het olja eller choklad, det finns en enkel metod för att få den perfekta, och perfekt artig dip. Spett den mat som ska doppas så att spett går igenom bit mat, vilket bidrar till att undvika att skippa maten till fondue mix. Nästa, doppa mat, och ge det ett till två virvlar som mest. Om maten faller i fondue, skiljer sed på om att hämta det. Du kan fråga en värd för att hjälpa dig så att andra har en ren pott på sig att doppa sin mat. Gör dig inte för det, dock. När du tar bort maten från dopp blir det sannolikt mycket varm. Frestelsen här skulle vara att blåsa på maten för att kyla ner den. Fondue etikett föreslår väntar istället för att blåsa på maten. Du vill absolut inte att blåsa varm ost, het olja eller varm choklad på någon annan. Om du använder engångsartiklar grillspett, kan du äta doppade mat precis utanför det spett. När du använder fondue gafflar bort pjäs med en gaffel, försiktigt så att inte röra pinnarna på din "äter" gaffel till din doppning gaffel. Sedan njuta av doppade mat så snart som det kyls tillräckligt att äta.

Slutligen, fondue etikett antyder du inte doppa samtidigt någon annan. Doppning bör ske i antingen ett eller moturs sätt så att varje person får sin egen chans att doppa. Perfekt för dopp och snurra (fondue är bra att göra hemma också!) Så att du inte tar upp alltför mycket tid under detta utbyte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.