Vad är några olika typer av rödvin?

Röda viner kommer i många former. I själva verket så många typer finns, skulle skapa en uttömmande uppräkning vara nästan omöjligt. De flesta röda viner är ordnade efter typ av använt druvor, och är uppkallat efter den franska regioner där de har sitt ursprung. Däremot följer viner från Italien inte samma principer som inspirerade franska viner, och bör inte missas. En bra Chianti från Italien kan konkurrera hjärtligaste Zinfandel och Cabernet. Vid tillämpning av denna diskussion av rödvin, kommer vi att titta på den franska inspirerade stilar. är en Shiraz eller Syrah anses vara en av heartier röda viner. Det är en djup mörk röd i färgen, och när väl förberedda bör uppvisa smaker av bär, kryddor och svartpeppar. Röda viner som de Syrah ofta serveras med mörkare kött, som oxkött, eller med vilt. De kan även serveras till kontrapunkt mörk choklad. Syrah röda viner odlas med stor framgång i Frankrike, Kalifornien och Australien.

Cabernet Sauvignon rött vin kan komma från Chile, Frankrike, Australien och Kalifornien. De är ofta de mest kända av röda viner, och är mycket rejäla. Några not druvorna är något som påminner om paprika i smak och lukt. Beroende på region och vintillverkningsprocessen kan hytt vara intensivt EK, med en varm kryddig smak. Hytter komplimang rött kött, särskilt nöt, mycket väl.

Merlot röda viner har stora växande regioner. Man kan hitta Merlots från Italien, Frankrike, Washington, Chile, Rumänien och Kalifornien. Den Merlot betraktas ofta som en inledande vin till vinprovare. Den har en mjukare smak än Syrahs och hytter. Människor likna ofta sin smak för bär och örter. Merlot röda viner är utmärkt ihop med talrika kött och fisk.

Pinot Noir röda viner är kända för sina svårigheter att växa. Men framgångsrik rödvin form Pinot druvor odlas i Frankrike, Kalifornien, Oregon och Nya Zeeland. Till skillnad från de ovan angivna viner, smak accenter på körsbär snarare än bär. Vissa jämför även Pinot Noirs till plommon och tealeaf i doft och smak.

Många är bekanta med vita Zinfandel, en mycket söt, rodnad färgade vin. Röda viner gjorda av Zinfandel druvor är motsatsen till sött. De kallas ofta spaghetti viner eftersom de ihop fint med tomatsås baserad mat som pasta och pizza. Zins kan vara komplexa röda viner, men är ganska tung. De kan vara mycket smaksatt med ek och har ett bär eftersmak.

Andra röda viner inkluderar Sangiovese, mest populärt i Italien, och Barberra, som bär viss erfarenhet av Merlot. Man kan också köpa röda viner som endast är klassade som bordsviner. Några av dessa kan vara ganska bra också, och utgör en blandning av flera olika druvor. De kan också vara bra fynd och lika komplex smak som dyrare viner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.