Vad är några olika typer av omelett?

omelett, ibland stavat omeletter, är populära ägg rätter gjorda av stekt slagna ägg, vanligtvis med ett medley av andra ingredienser blandas in i ägget smeten eller användas som fyllning. Eftersom omelett är ett så mångsidigt maträtt, kan de serveras både frukost och middag, och det finns ett brett utbud av omelett recept för intresserade kockar att prova. Den franska omeletten, också känd som en västerländsk omelett , anses vara den "klassiska" omelett av många människor. Denna omelett är kokt snabbt, vilket gör den stabil och lätt brynt på utsidan, och bara lite lös på insidan. Populära fyllningar och tillägg för den franska omeletten omfatta ost, champinjoner, skinka och tomater. Även om denna typ av omelett kan tyckas enkel, är det fortfarande ganska utmanande att laga mat.

Först lätt slå dina ägg, lägger salt och peppar. Värm en omelett panorera beläggning botten av pannan med en hälsosam olja eller ekologiskt smör. Häll därefter äggen i den heta pannan, luta eller skaka pannan så äggsmeten sprids jämnt. Nästa, använd en stekspade för att lyfta det kokta kanterna på omeletten mot mitten av pannan och skaka pannan tills rinnande äggsmeten fyller upp gapet igen. Snabbt upprepa detta steg tills det inte längre räcker äggsmeten vätska för att fylla tomrummet. Slutligen försiktigt lossa kanterna på din omelett, vika ihop omeletten på mitten och snabbt skjut den på en tallrik. När du har den franska omeletten fulländade, kan du konvertera recept i många typer av omelett. Spansk omelett, till exempel, är ett annat populärt val, full av vita potatis, hackad lök och röd och grön paprika. Denna omelett är ofta toppad med stekta tomater. Spansk omelett är också känd som Tortilla de Patatas , eller "potatis tortillas," och kan ätas antingen varm eller kall. Denna rätt är vanligtvis serveras på barer i Spanien som tapa .

Denver omelett är full av skinka, grön paprika, lök och cheddarost. Vissa tycker om att toppa Denver omelett med en varm sås till lite extra krydda. Grekiska omelett har en näringsrik fyllning av baby spenat, röd paprika och svarta oliver, och toppas med fetaost. En polsk omeletten har lök, potatis och zucchini lagt i äggsmeten innan tillagningen.

Southwest omelett är en familj favorit, fylld med tomat, grön paprika eller grön Chilis, tärnade lök och skinka. Dessa omelett är bra toppad med olika ostar, ekologiska salsa, och bara en klick gräddfil. Verkligen modiga själar kan lägga jalape? O eller paprika habanero.

näringsrika och relativt billig, är omelett växer i popularitet både som frukost maträtt och en middag entrée. Omelett kan fyllas med en oändlig mängd av ingredienser. Bara kolla och se vad som finns i kylskåpet och göra en omelett med den ikväll!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.