Vad är några olika typer av hamburgare?

Även om ursprunget till den moderna nötkött hamburgare har otvivelaktigt en tysk böjd, många kulinariska historiker anser hamburgare vara ett primärt amerikansk hopkok. Den första hamburgare gjordes av olika styckningsdelar av nötkött mals till en hanterbar pasta, men till sist ett valfritt antal olika mark kött och blandningar av grönsaker förtjänat rätten att kallas "hamburgare" i sin egen rätt. Idag finns dussintals varianter på de grundläggande kött bulle serveras mellan två brödskivor.

Förutom själva sinnebilden hamburgare hackat oxkött, finns ett antal andra typer av kött som används för att bilda färsbiffar lämpar sig för grillning. För de som söker magrare hamburgare, bufflar eller bison är ett populärt alternativ finns i många livsmedelsbutiker. Buffelburgare behålla tilltalande köttig smak av hackat oxkött, men med betydligt mindre fett än standard 70/30 marken chuck används för att bilda standard nötkött hamburgare. Buffelburgare kan vara dyrare än sina motsvarigheter nötkött, dock. Buffelkött anses vara friskare i allmänhet än grund nötkött på grund av mer ekologiska odlingsmetoder.

Kyckling och hamburgare Turkiet är också populära alternativ till hackat oxkött, men matlagning dessa typer av färsbiffar kan visa sig vara en utmaning. Ground fjäderfäkött måste kokas mycket grundligt för att undanröja risken för farliga bakterier såsom E. coli och salmonella. Fjäderfä hamburgare är också mycket smalare än de flesta nötkött hamburgare, så att de kan kräva tillägg av andra fetter under grillning eller stekning hela processen. Kyckling och hamburgare Turkiet ingår ofta som alternativ till nötkött hamburgare på många restaurangmenyer.

Burgers består av fisk finns även i många restauranger och dagligvaruhandeln. Gemensamma variationer omfatta lax, tonfisk och svärdfisk, även om andra typer av skaldjur som räkor kan också malas och pressas till hamburgare. Skaldjur hamburgare tros vara nyttigare än hamburgare hackat oxkött, särskilt när det gäller kolesterol och fett innehåll. Vissa fisk som svärdfisk och tonfisk kan ha betydande halter av kvicksilver, dock så hamburgare gjorda av ocean-baserade fisk bör vara en ouppnåelig lyx i någon diet.

Det finns också ett antal vegetabiliskt hamburgare gynnad av strikta vegetarianer och andra som är intresserade av att minska eller eliminera rött kött från sin kost. En typ av vegetariska burgare bildas från en bildad sojaprodukt kallade tofu . Fast tofu kan skivas in färsbiffar och grillad eller stekt pan. Tofu är ganska intetsägande i sig, men det absorbera smaker av andra ingredienser väl. Korrekt lagring av tofu hamburgare och grundlig matlagning kan skapa en alternativ burgare med många av de positiva aspekterna av ett hackat oxkött motsvarighet.

Andra vegetabiliska-baserade hamburgare är gjorda av en blandning av jord grönsaker och en suspension av havregryn och eventuellt ägg eller annat bindemedel. Dessa veggie hamburgare är inte avsedda att likna nötkött hamburgare, men de har en distinkt smak och konsistens av sina egna. Veggie hamburgare kan också göras av någon form av soja pasta kallas Textur vegetabiliskt protein eller TVP. TVP har en nöt-liknande konsistens, så det är en vanlig ingrediens i vegetarisk hamburgare som säljs till allmänheten. Tillsats av kött smakämnen och marinader hjälper även skapa ett godtagbart alternativ till verklig hackat oxkött.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.