Vad är några olika typer av citrusfrukter?

Citrusfrukter sitt ursprung i tropiska och subtropiska områden i världen. Dessa frukter täcks i ett skal, vanligen kallad svål eller PIFF, innehåller fruktkött och har hög surhetsgrad. Merparten av tiden dessa frukter äts färska efter att ha skalade och skurna i segment. P

Citrusfrukter används ofta för att göra saft och är laddad med C-vitamin, en kraftfull antioxidant. Olika exempel på citrusfrukter som citroner, lime, apelsiner, grapefrukt och tangeriner. Citroner och limefrukter vanligtvis inte ätit på egen hand. De används för smaktillsats mat, garnering måltider och laga mat. Dessa två citrusfrukter innehåller limonin och limonen, ämnen som blockerar cellförändringar i kroppen som leder till cancer. Limonen finns främst i skalet på frukten. Denna förening har visat sig höja nivåerna av enzymer i levern att ta bort cancerframkallande kemikalier. De flesta av de helande föreningar av dessa frukter finns innanför skalet eller iver.

Tangeriner är ett annat namn på mandarin apelsiner och är en av citrusfrukter som ingår i orange familjen. De har skilda näringsrika komponenter som vanliga apelsiner, som innehåller beta-kryptoxantin som omvandlar till A-vitamin i kroppen. Denna frukt innehåller också tangeretin och nobiletin, två viktiga ämnen som kampen mot bröstcancer. är Tangeretin känd för att hämma tillväxten av leukemi. Precis som de andra citrusfrukter, är den mest hälsosamma komponenter finns i svål eller iver. Skalet kan rivas för att skapa krydda strips. Den zest band kan röras i saft eller strös på sallader att dra full nytta av dessa frukter. p

Apelsiner är inte bara kända för sitt innehåll av C-vitamin, de är också höga i fiber och fruktsocker, vilket gör dem en bra källa till snabb energi. Liknar citroner och limefrukter, innehåller denna frukt limonin och limonen. Limonen angriper tumörer och skador inuti kroppen.

Apelsiner också innehålla limonin glucoside och hesperidin också. Förutom C-vitamin, de är mycket högt i olika antioxidanter som slåss av cancer. Hesperidin är bra för att höja det goda kolesterolet i kroppen samtidigt sänker det dåliga kolesterolet.

Grapefruits tenderar att ha en syrlig smak som inte tilltalar många människor. Förutom C-vitamin, detta citrusfrukter innehåller lykopen, limonoids och naringin. Dessa föreningar minska förkylningssymptom och minska risken för cancer och hjärtsjukdomar. De kan också eliminera fria radikaler i kroppen.

p

Stora mängder pektin finns i grapefrukt. Pektin är en typ av fiber som sänker kolesterolet. Den bildar en gel i tarmen som blockerar upptaget av fett i blodet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.