Vad är några olika typer av Grytor?

en gryta är ett stort fat eller panorera som kan användas för att baka och servera mat. Även ordet "grytan" tekniskt hänvisar till skålen där maten tillagas, har även använts för att hänvisa till mat lagad i skålen sedan mitten av 20th Century.

Grytor brukar ha med grönsaker och ris eller pasta kokas tillsammans i en sås eller annan typ av vätska, de är oftast tjockare konsistens och måste ätas med gaffel. Ibland grytor omfatta kött. Det finns många olika sorters grytor, och de kan serveras som det huvudsakliga eller smårätter.

En av de mest populära typer av grytor är den gröna bönor grytan. Den här grytan är gjord med gröna bönor och lök blandat med grädde på svampsoppa. Normalt löken i skålen är fransk-stekt. Denna rätt är särskilt populärt i USA och är ofta gjorda för husmanskost middagar. Det är intressant att notera att även om den gröna bönor grytan är välkänt i hela USA, är det i regel inte nämns i receptet böcker från andra länder.

Bakad ziti är också bland de mest populära typer av grytor. Denna rätt består av hackat oxkött, lök, vitlök, röd sås, och ziti pasta som har tillagats och dräneras. Mozzarella och parmesan ost vanligtvis blandas i och kan användas för att toppa grytan också. Även om de flesta bakade ziti maträtter innehåller dessa ingredienser, kan fatet ändras, lägga till eller ta bort ingredienser för att göra en maträtt som passar smak som bearbetat.

Tuna grytan har också en plats bland de mest populära typer av grytor. Tonfisk gryta består vanligen av konserverad tonfisk, grädde med svampsoppa, ärter, ströbröd, och pasta. Äggnudlar är vanligt förekommande i tonfisk gryta, men armbågen makaroner är nästan lika populär för användning i denna maträtt. Kommer dock bara om någon typ av pasta går bra i en tonfisk gryta. Vissa människor väljer att lägga ost tonfisk gryta, och andra inte anger användningen av grönsaker.

Shepherd's pie gör också många listor av de mest populära typer av grytor . Denna rätt består av malet kött, potatismos, och ibland ost. För att göra denna maträtt, lager botten av pannan med marken kött och toppa det med potatismos och, när så önskas, ost. Nötkött används ofta i Shepherd's pie, men det är av tradition med lamm. Den malda köttet är typiskt sjuda i någon form av lager eller tomatpuré och en del människor använder vin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.