Vad är några olika typer av Chowder?

Vare sig som en enkel måltid under sommaren eller som en varm maträtt att värma upp under den kalla vintern, är chowder ett bra sätt att gå. En av de trevligaste sakerna med chowder är att det finns flera olika typer, som gör det möjligt att njuta av denna fylla skålen regelbundet utan att behöva äta samma gamla sak. Här är några exempel på olika typer av chowder, samt förslag på hur man kan tjäna dem.

Generellt sett mest chowders är en kräm baserad soppa skapelse som innehåller mjölk, grädde och potatis med några örter för smak. Utöver denna grundläggande recept, finns ett antal sätt att förbereda chowder, för varje variant har sin egen unika smak. Ofta olika typer av chowder härrör från specifika regioner runt om i landet, och vinna popularitet som människor flyttar runt.

Den kanske enskilt mest populära typer av chowder är sådana som är baserade på olika typer av marint liv. Fisksoppa kan komma i olika former. Det finns räkor chowder, en favorit längs golfen seglar utmed kusten av USA. I New England, är musselsoppa finns i nästan varje restaurang från Baltimore och sträcker sig upp till Maine. MAJSSOPPA, rik med hela kärnor av majs i en krämig bas och små bitar av potatis, kommer från Mellanvästern delen av landet.

Skinka chowder gjorde sitt första framträdande som ett bra sätt att använda upp resterna av skinkan middag kring helgdagar, och blev en favoriträtt för att fira nyår i Virginia och North Carolina område. Tillsammans med dessa typer av chowder, det finns andra varianter och kombinationer förekommer över hela landet, ofta kombinerar mer än en huvudsaklig ingrediens i en god blandning.

Medan antalet konserverad chowder varumärken har frodats i sista tjugo år, många föredrar fortfarande att gå med chowder som är beredd hemma, kokas långsamt i en lerkruka kruka eller tillåts tjockna och sjuda i ett lager pott på en låg inställning. I likhet med många typer av aromatiska soppor, förbereder chowder från början har den extra fördelen att skapa en doft som kan omfatta hela hemmet, där munnar att vattnas i förskott.

De flesta purister insistera på att lite behövs för att följa god chowder. Enkel bröd och kanske en sallad är mer än nog i vägen för tillbehör. Beroende på vilken del av landet, kan chowder serveras med kex, Cornbread muffins, crusty rullar, bröd pinnar, eller bitar av franskt bröd. Ett bra sätt att kombinera de två är att förbereda bröd skålar och sedan fylla dem med rykande heta chowder av dina val.

Som en hjärtlig och praktiskt sätt att använda vanliga ingredienser och matrester att göra en välsmakande måltid, har chowder en särskild plats i hjärtat hos många människor. Enkelt att göra och roligt att äta, chowder recept överflöd i kokböcker och på nätet. Varför inte göra en gryta med chowder idag?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.