Vad är några livsmedelssäkerhet Tips för Leftovers?

Leftovers kan vara en grogrund för bakterier, om de inte hanteras på rätt sätt, och det är viktigt att observera livsmedelssäkerhet vid hantering av matrester. Den viktigaste tumregel att minnas med matrester är att om de verkar på alla tveksamt, bör du kasta dem. Livsmedelsburna sjukdomar är sällan värt den lilla mängd mat. Du kan också göra resterna säkrare genom att hantera och packas på ett sätt som kommer att motstå bakterieangrepp.

alltid iaktta försiktighet livsmedelssäkerhet vid matlagning. Detta gör maten säkrare att äta, och minskar risken att skapa matrester som kan bli sjuk. Kom ihåg att tvätta händerna, använda olika skärbrädor för kött och grönsaker, samt att laga mat ordentligt för att undanröja eventuella bakterier som kan finnas. Också hålla köket rent, och försök att grundligt skrubba ner med blekmedel eller annan antibakteriell produkt som minst en gång i veckan. När resterna genereras från hemlagad mat, kyla dem snabbt. Tvärtemot vad som ofta tycker att maten inte lämnas ut för att svalna. Om matrester inte omsätts i kylskåpet för att kyla inom två timmar bör de slängas. Särskilt stora partier av livsmedel bör delas upp i ett antal mindre behållare för att se till att maten kallnar snabbt. Om du lägger heta matrester direkt i kylskåpet, vilket är den bästa praxis, lämna locket tills maten svalnat. Samma regler ska följas för livsmedel hemfört från restauranger och delis.

Försök att hålla din kyl vid 40 grader Fahrenheit (4,5 grader Celsius). Denna temperatur motverkar bakterietillväxt på matrester och all mat. Se till att kontrollera temperaturen med en kalibrerad termometer och bekräfta temperatur ofta. Överbelasta inte kylen eller frysen med varm mat, eftersom detta kan göra att temperaturen instabil. Det är också en utmärkt idé att rengöra kylen och frysen regelbundet, och kasta bort mat som har gått dåligt och torka ner ytorna inuti.

Se till att datum eller etikett matrester klart, eftersom maten inte är i allmänhet bra efter tre till fem dagar i kylskåp. Om maten inte kommer att användas inom denna tid, frysa det, om möjligt, eller kasta det. När du värma rester, värma dem ordentligt så att maten är varm och ångande, utan kalla fläckar. Om du behöver tina mat, gör avfrostning i kylskåp, aldrig på disken, eller använd kallt rinnande vatten för att påskynda processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.