Vad är några exempel på spanska köket?

spanska köket är känt för sin friskhet och sval smaker, andknown för sin användning av riklig Seafood finns i Spanien. Den syrliga och skarpa smaker i regionen gör spanska köket underbart för sommar och varmt väder matlagning. Regionala rätter av Spanien varierar med klimat och geografi, vilket gör den mångfacetterade landet en aldrig sinande prospektering till kulinariska läckerheter. Om du har hört talas om det spanska köket, har du förmodligen hört talas om paella. Denna rejäla risrätt kompletteras ofta med skaldjur, typiskt räkor och skaldjur. Att göra traditionell paella, stek grönsaker och kött tillsammans i olivolja med tomater, vitlök och väsentliga saffran. Buljong och ris läggs till senare, gör denna valencia specialmaterial en smakrik maträtt som liknar Jambalaya. En av de mest populära aptitretare på spanska köket är gazpacho, en kall tomatsoppa. Gazpacho kommer från Andalusien, nära den spansk-portugisiska gränsen. Skålen är en kyld kombination av färska tomater, crusty bröd minst en dag gammal, vitlök, olivolja och vinäger. Nyligen har en gurka och mandel version vit gazpacho har vunnit popularitet i spanska restauranger, men den traditionella versionen fortfarande imponerar diners med sin trädgård och nybakt smaker och salta tang. En tortilla i spanska köket är inte densamma som i mexikanska rätter. I stället för en deg som används för inslagning ingredienser, en spansk tortilla är en potatis och ägg maträtt, en korsning mellan en paj och en omelett. Tunt skivad potatis stekt i olja eller kokas innan de lager med råa ägg och tillagade som en omelett. Serveras varm eller kyld, är denna maträtt en hemmagjord favorit i Spanien, med många kockar sugen på att testa sina egna varianter.

Själva sinnebilden spanska dryck sangria, en nedkylning blandning av vin och frukt. Rödvin är typiskt blandas med bär och citrus och sötad med honung eller socker. Vit sangria, kallas blanca, använder vitt eller mousserande vin och är rikt med persikor och nektariner. Sangria bör kylas i flera timmar, vilket gör att vinet att absorbera smaker på frukten. Det är en bra dryck för bröllop eller andra festligheter och är lätt att göra i bulk för stora folksamlingar.

Att basera en sommar middag med vänner eller familj på spanska köket kan göra något fel. Handla på din lokala bondens marknad för de färskaste tillgängliga frukt och grönsaker, och leta efter traditionella spanska viner som Rioja och cava för att komplettera din mat. Spanska köket är lätt men fyllning, smakrika men inte alltför stark. Det är säker på att behaga picky eaters och innehåller många näringsämnen rika komponenter. Bryta ut maracas och spanska oliver, och du har själv en häcklaren av en part.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.