Vad är några exempel på smårätter?

Hors d'oeuvre är ett franskt ord som betyder förrätt. Hors d'oeuvres mat som erbjuds före en måltid är varmrätt. De är oftast erbjuds när det kommer att bli en stor del av väntetiden innan huvudrätten för måltiden serveras. Men ibland är de serveras som huvudrätt själva. Till exempel kan ett cocktailparty värd besluta att tjäna smårätter med drycker i stället för att ge en mer traditionell måltid. När serveras före huvudrätten, hors d'oeuvres är egentligen inte tänkta att fylla en människas mage. Istället är de avsedda att göra det möjligt för personen att knapra på något i väntan på en matigare måltid. Vid vissa parter, människor uppmuntras att fräsa omkring och umgås samtidigt som konsumerar små tuggor av smårätter. Av denna anledning är fingret de ofta livsmedel, såsom kyckling wingettes, som kan konsumeras utan behov av silverbestick. kan smårätter serveras som en del av en sit-down meal antingen hemma eller på en restaurang. De kan också serveras buffé stil, så att varje person själv kan välja från ett urval av förrätt och sedan gå tillbaka till sekunder om hon inte är alltför bekymrade över de extra kalorierna. Ibland hors d'oeuvres placeras på brickor och butlered, vilket innebär en person eller grupp människor står i ett rum eller cirkulerar genom folkmassan erbjuder aptitretare.

Så gott som alla ätliga objekt som erbjuds innan huvudmåltid kan kallas en aptitretare, men ost och frukt normalt inte ingår i denna kategori. Till exempel choklad-omfattas jordgubbar och liknande behandlar kan anses hors d'oeuvres, men jordgubbar i sig inte passar in i denna kategori. Likaså är crudités inte anses hors d'oeuvres. En av de mest populära typer av förrätter är räkcocktail. Den består av kokt räka som är inställda på is eller helt enkelt kyld. Det är vanligtvis serveras med cocktail sås. Det kan även serveras med smält, värmde smör och skaldjur gaffel för att hålla händerna rena. Ibland erbjuds över färsk sallad greener. En annan populär hors d'oeuvre val är Buffalo wings. För denna förrätt, är vingarna hackade isär, så att en del ser ut som en trumpinne och den andra delen har en spetsig slut på det. Det wingettes är antingen friterade eller stekta och sedan kvävt i en sås som är både syrlig och kryddig. Såsen är oftast gjort med smör, vinäger och het sås, men många människor svär vid sina egna hemliga recept.

Det finns egentligen inga gränser för vad du kan tjäna som en aptitretare. Till exempel, fyllda tomater, potatisskal, fyllda svin i en filt, svamp och kokos räkor är också populära favoriter. Också, de är inte bara för fester och middagar planeras för vuxna. Vissa människor lägga roligt att barnens partier med små bett pizza, kyckling och Kabobs ananas, och hamburgare mini.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.