Vad är några exempel från det italienska köket?

Italiensk mat är älskad över hela världen för sina hjärtliga smaker och fyllning kombinationer. Italien, som ligger i grönskande klimatet i Medelhavet, har länge varit hem till en mängd av mat och smaker, med en gammal betoning på att äta färska och säsongsbetingade livsmedel. Tack vare sitt rika historiska tradition, många av rätterna älskade i italienska köket idag har sina rötter i jordbruks-och matlagning som går tillbaka mer än tusen år. Den första kända italienska maten författare var en Archestratus, en grekisk Sicilien som bodde i den 4: e århundradet f. Kr. Archestratus skriverier insistera på färskhet och säsongsbetonad mat, notera att kryddor inte bör användas för att maskera en smak utan att öka dess naturliga egenskaper. Även om populariteten för detta begrepp vaxat och avtog med århundraden, blev idén om att lyfta fram nya smaker så småningom en hörnsten i det italienska köket.

Många trollar omedelbart upp en bild av en rejäl pasta maträtt när man tänker på italiensk matlagning. Vissa experter tror att pastan kom till Italien under den 9: e århundradet, anpassade från ett arabiskt recept som kombinerade mjöl och vatten för att göra långa strängar av en pasta-liknande substans. Idag har Italien fulländat pasta i olika former. Förutom trådiga spagetti, fylld pasta som ravioli, och andra nudlar av olika slag, även italiensk mat gnocchi, knödel-liknande pasta framställd av potatis. är Gnocchi och andra pastarätter oftast serveras i en sås. En av de vanligaste formerna av pastasås, Marinara, är tillverkad av en tomat bas och ofta innehåller örter som basilika och oregano samt vitlök och lök. Många klassiska italienska rätter helt enkelt lägga till grönsaker stekta i olivolja eller diverse kött och ost till en grundläggande pasta och sås skålen. Det italienska köket är också känd för sin användning av skaldjur i många rätter. Calamari, från det italienska ordet calamaro är en berömd bläckfisk förberedelse, friterad och garneras med parmesanost. Denna rätt är en populär förrätt och har fått global berömmelse. Fiskrätter i italienska köket är ofta enkla och speglar är säsongsbetonad italiensk mat. Fisk tillagad med persilja, citronsaft och olivolja är en enkel maträtt som erbjuder en värld av variationer samtidigt integritet ursprungliga smaker.

Italienska desserter Marvel i en delikat bakelse arbete. En av de mest populära är tiramisu, en nästan mytisk hopkok av espresso och marsala-vin smaksatt sockerkaka lager med tunga vaniljsås och överdragna med kakaopulver. Italienska köket välsignar också världen med glass, en tät fryst efterrätt som liknar glass men oftast mer rik och krämig.

italienska köket erbjuder något för alla, oavsett din smak på maten. Även seafood lovers kan hitta en mängd val bland klassiska rätter, är vegetarianer som behandlats vid en nära oändlig kombination av pasta, sås och beredningar grönsaker. Läggas till traditionella italienska ostar såsom pecorino och mozzarella, smakrika kombinationer av klassisk espresso, och tillräckligt med desserter att inspirera dreglande, italienska köket säkert räknas som ett av de mest populära och tränger glädjande genrer av livsmedel i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.