Vad är några bra sätt att Cook Squash?

Det finns ett antal olika sätt att tillaga squash, alltifrån rör frites till stekar, och beroende på vilken typ av squash som du har till hands. Många Squash är rika på vitaminer och mineraler, vilket gör dem ett bra tillskott till kosten, och squash är också ganska smakrik och mångsidig. Innan du steker squash, är det viktigt att veta vilken typ av squash som du arbetar med. Summer squash är ung och mycket öm, och det kan ätas och även rå. Några exempel på sommaren squash är: crookneck squash, zucchini, och pattypan squash. Winter squash, å andra sidan, är större och mer mogen med ett mycket tjockt skal, och det måste kokas före förtäring. Skalet på vintern squash är inte heller ätlig. Några exempel på vinter squash är: Acorn squash, spagetti squash, butternut squash, Buttercup squash och Hubbard squash, bland annat. En stor fördel med vinter squash är att den håller bra, så du kan få färsk squash året runt. Om du vill laga sommar squash, du har ett antal alternativ, men det viktiga att komma ihåg är att ljuset matlagning är vägen att gå, eftersom sommaren squash kan vända mosig om överkokt. Du kan använda squash rå på förrätt fat eller i sallader, eller så kan du lätt saute det och äta den naturell eller kastar det med pasta. Summer squash kan också ångkokas och serveras med olika såser och fyllningar, inbakad i pajer och frittatas, och tillade att röra frites och andra blandade grönsaksrätter. Sommar squash kan också användas i kyndel quickbreads som zucchini bröd, eller för att göra chutney.

Större sommar squash, som tenderar att bli tuffare, kan urholkad och fyllda med ris och blandade grönsaker innan de bakas . Squash kan också misshandlade och friterad eller läggas till soppor i sista minuten för ytterligare konsistens och smak. Squash blommar och är fullt ätbara, för dem som råkar ha tillgång till dem. Stekt squash blommor, till exempel, är en delikatess i Italien i somras. När det gäller vinter squash, en längre tillagningstid behövs för att fullt kock squash. Tillagningstiden kan vara en fördel, eftersom vintern squash inte kommer att falla sönder i curryrätter, grytor och andra långlivade färdiglagad mat så lätt som sommar squash gör. När du lagar squash i dessa rätter, kan du antingen lägga till det i början och gör det möjligt att fullt ut utnyttja smak, eller så kan du parbroil den och lägga den i slutet. Att koka squash för vanligt att äta eller ingå i ett recept som en mosad soppa, kan du ånga eller kokar vintern squash, men baka är ofta mycket mer effektivt. Oavsett matlagning teknik du använder, bör squash halveras så att fröna kan tas bort, och sedan petade flera gånger med en gaffel. Winter squash tar runt en timme att laga, och det sker när en gaffel kan lätt penetrera squash. För extra smak i squash du tänker äta direkt ur ugnen, kan ni överösa squash i början av tillagningen, eller klä den med bacon, ost och andra ingredienser runt halva tillagningen.

Plain bakad vinter squash kan vara ganska god, men vinter squash kan också användas på andra kreativa sätt. Spaghetti squash, till exempel, kan ätas precis som vanliga spagetti, med en rad olika såser. Kubik squash kan parboiled och läggas till curryrätter, rör frites och liknande rätter för mer struktur, medan mosad vinter squash är en utmärkt soppa bas. Pumpkin, en berömd vinter squash, gör också en utmärkt paj fyllning, eftersom många människor är medvetna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.