Vad är några bra sätt att Cook Potatis?

potatis, mer känd botaniskt som Solanum tuberosum , är en extremt mångsidig tuber hemma i Sydamerika. Potatis har varit en stapelföda i sydamerikansk matlagning i århundraden, och var också allmänt accepterat i Europa efter första misstanke om deras giftighet. Misstanken berodde på att de är medlemmar i Nightshade familj, tillsammans med tomater. Det finns många preparat för potatis allt från lyxiga gratänger enkel bakad potatis, och de flesta kockar har även ett sortiment av potatis sorter att välja på, beroende på hur välfyllda deras livsmedelsbutik är. Det första du bör tänka på när man gör en tallrik med potatis är vilken typ av potatis du behöver. Det finns två kategorier för potatis: mjölig och vaxliknande. Mjölig potatis är höga i stärkelse, och tenderar att bryta ner när de är kokta, vilket gör dem utmärkt val för bakning och mosa. Vaxartad potatis behåller sin form, och fungerar bra i soppor, hashes, och som frites. När du har bestämt vilken typ du behöver kan du titta på sorter inklusive rostbildning Yukon guld, runda röda, fingerlings och lila potatis. Om du är osäker på om en potatis är mjölig eller vaxartad släppa den i ett saltbad, vaxartad potatis kommer att flyta. Det enklaste sättet att förbereda en potatis är att baka den. Se till att tränga igenom huden flera gånger för att låta luft att ventilera ut, och planerar att hålla den i en 375 grad Fahrenheit (191 grader) ugn cirka en timme. Efter gräddningen kan potatis ätas naturell eller serveras med ett sortiment av pålägg. Du kan också använda bakad potatis att göra potatis gnocchi, ösa ur påfyllningen av potatis och blanda lika delar potatis och mjöl i en stor skål med salt, peppar och muskot. Kavla ut degen därefter i tunna stockar, och skär loggar in en tum bitar. Släpp gnocchin i kokande vatten och koka tills de flyter: vanligtvis cirka två till tre minuter, och servera kastade med smör eller en sås som du väljer.

Andra ugn rätter med potatis omfatta gratänger och Scalloped potatis. Båda dessa livsmedel innebär skiva potatis i tunna bitar och skiktning dem i en skål med mjölk eller grädde, smör, ost och brödsmulor. Du kan också prova rostning vaxartad potatis, genom att skära dem i lösa bitar och vred dem med olivolja, salt, peppar och örter. Täck över långpanna och skjut in det i en 375 grad Fahrenheit (191 grader) ugn i 30-40 minuter innan du drar ut den, upptäcka den och stekning i ca 10 minuter.

Potatismos är en annan classic potatis maträtt, genom kokning bitar av skalad potatis och sedan mosa dem med grädde, smör och salt. Du kan också användas potatismos göra champ, en traditionell irländsk maträtt med potatismos och gröna såsom grön lök eller kål. Kokt potatis kan också användas i soppor, och ofta uppfattas som en soppa bas i rätter som potatis purjolök soppa och grädde potatissoppa. Att göra frukost potatis, många kockar parbroil en stor gryta med potatis och förvara dem i kylen, kastade en näve i en stekpanna som behövs.

På spisen topp, potatis vanligtvis stekt. De kan skivas i strimlor för fransk potatis, eller tunna rundor för chips. Potatis kan också rivas och användas för att göra hash bruna, eller blandas med ägg, osyrat bröd mjöl, salt, peppar och lök för potatis pannkakor eller latkes. Dessutom kan potatisen blandas med indisk stil curryrätter, läggas till frukost burritos, eller används för att göra potatissallad, en klassisk sommartid mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.