Vad är några Foods jag kan göra med päron?

Päron är smakrika, fräscha frukt med en distinkt korniga konsistens. Många människor äter päron färskt ur hand, men det finns ett sortiment av andra livsmedel som kan göras med päron. Om du lider av ett överskott av päron, kan du hoppa vidare till slutet av denna artikel, som diskuterar päron konserver och andra metoder för att hantera ett stort antal päron. Innan djupdykning i de användningar av päron, kan det hjälpa att veta hur man ska hantera päron. När du väljer dem på marknaden, leta efter företag, jämnt färgad exemplar. Sedan päron mognar bort trädet, är perfekt mognad inte är nödvändigt, även om det säkert inte gör ont. Förvara frukter i en brun papperspåse på disken tills de mognar, efter vilken tidpunkt de ska användas eller kylda. Päron kan variera i smak och sötma beroende på sort och när de skördas, du kanske vill experimentera med flera versioner.

Många använder päron precis som äpplen, och alla recept som kräver äpplen kan göras med päron istället, från äppelpajen till äppelmos. Smaken och konsistensen kommer att vara radikalt annorlunda, men det kan vara ganska kul, speciellt på en middag när du vill införa gäster till några roliga och annorlunda mat. Päron kan ätas färska ur hand eller hackas upp i sallader för att lägga till en söt strukturell faktor. De kan också erbjudas tillsammans med en ost kurs, antingen för att ersätta eller komplettera andra frukter. När grillad, päron håller formen och utveckla en rik sötma. De kan bli grillad som efterrätt post, eller att följa välsmakande måltider, prova inslagning päron i bacon eller prosciutto och sedan grilla dem för en italiensk twist. Du kan också stjäla päron i vin eller andra vätskor för desserter, pocherat päron par väldigt bra med vanilj kakor, glass och vispad grädde. P

Bakad päron kan förberedas på olika sätt. Päron kan bakas i pajer och andra frukter efterrätter som skomakare, till exempel. Också kan bakas längs kött sidan stekt eller bakad göra en rik, karamelliserad mjuk massa som kan bli mosad för päron konserver. Denna puré kan också frysas för att användas i framtiden rätter.

Pear Sorbet är ett annat alternativ. Det kan göras genom Coring päron och mosning dem innan du lägger till socker och kör mos genom en glass maskin. Päronpuré kan också läggas till en vaniljsås bas för glass, eller blandas med grädde för att göra ett päron gelato som kommer att få en fyllig och krämig mouthfeel.

Pear konserver kan komma i flera former. Päron kan behandlas precis som äpplen i äppelmos och äpplen smör, eller de kan användas för att göra kyndel konserver såsom chutney. Experimentera med olika kryddor för att framhäva det päron smak, och kom ihåg att päron texturen kommer att bygga på även efter kokning, med små granulat brista av smak. Du kan också torka päron genom att skiva dem tunt och lägga ut dem på stora rack eller kör dem genom en dehydrator eller låg temperatur ugnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.