Vad är en jordnötssmör och sylt Sandwich?

bjudet av vissa som den perfekta maten, en jordnötssmör och sylt smörgås är en sann förundra kompletterande ingredienser. Oavsett om du är vete, vitt eller råg älskare, äktenskap med salt och aptitretande jordnötssmör med dekadent, syrlig gelé skapar en kombination någon matchmaker skulle verkligen avgudar. Till PBJ lovers, verkar det som om denna sandwich har varit med oss sedan antiken, men i sanning mäktig lunch combo är mindre än ett sekel gammal.

Inte förrän på 1890-talet gjorde Jordnötssmör drabbade maten scenen, bli en smash framgång på 1904 världsutställningen i StLouis, Missouri. Enligt vissa berättelser, med hög proteinhalt spridning uppfanns som ett substitut för människor med svaga tänder som inte kunde tugga kött. Berömd hälsa doktor John Harvey Kellogg var en av de tidiga förespråkarna för mark jordnötter pasta, rekommenderar det till sin vegetariska anhängare som ett protein ersättning. Peter Pan var den första butiken tillgänglig mängd jordnötssmör, skapa en process för att öka hållbarheten och saluföring på 1920-talet.

Bröd och gelé, naturligtvis omkring mycket längre än sin vän ädla jordnötssmör, kunde bara gå så länge utan att de flyttas över till detta sällskap. Ursprunget av jordnötssmör och sylt smörgås är underligt mystiskt, utan hänvisning till att det görs fram till 1940-talet. Man tror att krig ransonering kan vara ansvarig för jordnötssmör och sylt smörgås enligt traditionella sandwich fyllningar som kött och vanligt toast-slagklippare som smör var knappa hela Amerika och Europa.

PBJ's anses av många vara en nästan perfekt måltid. I kombination med ett glas mjölk, anses av vissa vara ett nödvändigt komplement, ger måltiden element från varje Food Group: mejeri, stärkelse, protein och frukter eller grönsaker. Den höga proteinnivå flesta jordnötssmör garanterar en fyllning måltid, och en som kan vara överraskande lågt i kalorier. Dricker lättmjölk eller fettfri mjölk, med små tillsatser av jordnötssmör, och äta fullkornsbröd kommer avsevärt att öka näringsvärdet i måltiden, samtidigt som fett och kalorier ganska låga. Om du är en jordnötssmör och sylt smörgås fan, kan du söka efter sätt att experimentera med den klassiska. Även PBJ purister kan håna försök att förgylla liljan, nya vändningar till den traditionella kan lägga en hel del variation i din lunch. I länet mässor och andra bostäder våga livsmedel, friterade jordnötssmör och sylt smörgås har blivit en häpnadsväckande hit, medan finsmakare kanske vill prova en grillad PBJ hemmabakad druva eller kryddade plommonträd gelé. De som lider av jordnöt allergier kan öppna dörrar av experiment för andra, skapa alternativa versioner med mandel, valnöt och hedonistisk cashewnötter smör.

Den värld av jordnötssmör och jelly sandwich är en helig plats för fans. Identifiera en sann PBJ narkoman, leta efter kontrollampa tecken. Många kommer att få detaljerade utlåtanden om olika viktiga debatter, inklusive krämig vs smidigt, sylt vs gelé, och om smörgåsar ska skivas vertikalt eller diagonalt. Även om du kan unnerved av PBJ fans först, tröst i att veta att du alltid vet vad de ska få dem för deras födelsedagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.