Vad är en del svåra desserter att göra?

Svåra efterrätter kan vara värt att göra om slutresultatet är en läcker en. En dessert som anses svårt att skapa tar ofta flera timmar eller till och med dagar av förberedelser. Efterrätter som är tidsödande eller annars vara svårt införa choklad souffle, baklava, kakanin och bröllopstårtor. måste inte bara en bröllopstårta se perfekt för den stora dagen är det också en av de svåraste efterrätter eftersom det mesta måste vara tillräckligt stor för att tjäna hundratals människor. Till skillnad från mindre kakor bakade i hemmet för en familj efterrätt, glasyr är inte bara sprids ut traditionella bröllopstårtor. Snarare omfattar fondant vanligtvis varje kaka våning av en bröllopstårta för att ge en slät look. Fondant är en godis fyllning eller beläggning som normalt görs av sockerlösning som tar upp till 40 minuter av ständig omrörning för att få till en tillräckligt tjock konsistens. Naturligtvis när kakan nivåerna är bakade, kyls och täckt med fondant, många timmar av dekoration fortfarande behövs.

Kakanin är en traditionell filippinsk delikatess som tar en massa arbete att göra. Den är gjord med både vita och lila klibbig ris. Den lila ris måste läggas i blöt kvällen innan och färsk kokosnöt skall rivas. Kakanin är det filippinska ordet för ris samt verb som betyder "att äta. " Den kakor av ris är sötade med karamelliserat socker och kokos och toppad med en blandning av rörsocker och kokosmjölk.

Baklava är en grekisk dessert som är en av de svåraste efterrätter att göra som bagaren måste arbeta med minst tio eller tolv lager phyllo bakverk. Varje lager av konditorivaror måste penslas med smält smör innan du lägger honung, nötter och kryddor som kanel. Den Baklava skärs i diamantformade bitar och bakade tills gyllenbrun. Sirap sked över bakade baklava måste också vara beredda.

Choklad soufflé anses vara en av de svårare efterrätter att göra eftersom det är så känslig och får inte stiga korrekt om det inte äggvitorna blir slagna till hårt nog toppar. Äggvitorna misshandlas separat och sedan försiktigt vikas till en blandning som innehåller bitterljuv choklad och äggulor. Även om choklad soufflé stiger perfekt, börjar dessert falla inom ett par minuter efter att ur ugnen, så det måste serveras omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.