Vad är det bästa sättet att tina fryst kött?

Många av oss har stött på den fasta block fryst kalkon på Thanksgiving morgonen eller förpackningar av "meatcicles" som tidigare kallades frusen mark nötkött. Frestelsen kan vara att snabbt tina upp fryst kött i ett kar med kokande vatten eller lämna den på en disk i rumstemperatur hela eftermiddagen. Dessa två metoder för att tina upp fryst kött är inte acceptabelt. Varmvatten kan delvis koka köttet, vilket gör det LUKTFRI och mogen för bakterietillväxt, och rumstemperatur upptining kan orsaka förorening. Det bästa sättet att tina fryst kött är kyla och tid.

Fryst kött förblir säkert ganska länge, men klockan börjar ticka när upptiningen startar. Det första steget när du börjar tina upp fryst kött är att flytta produkt, förpackning och allt, från frysen. Inspektera köttet några synliga tecken på kontaminering-missfärgning, ovanlig lukt eller äventyras förpackning. Om allt verkar vara okej, placera paketet i ett kylskåp som mellan 35 och 40 ° F (cirka 2 till 4. 5 ° C). Placera en stekpanna eller kaka blad under paketet för att förhindra att köttsaften droppar. När du använder ett kylskåp för att tina fryst kött, tillräckligt med tid för att köttet blir helt eller åtminstone delvis, tinats. Ett litet paket med hackat oxkött får endast kräva ett dygn att tina upp, medan en stor fryst kalkon kan kräva upp till en vecka. Kylskåpet metoden anses vara ett säkert sätt att tina upp fryst kött, eftersom kyla inte tillåter bakterierna att växa på den ytan. Om du behöver tina fryst kött på kortare tid än kylskåpet metod, nästa säkraste process är ett kallt vattenbad. Kontrollera att köttet är förpackat i originalförpackningen eller omförpackats i plast innan du använder kallt vatten metoden. Överflödigt vatten i själva köttet kan förstöra dess smak. Placera förpackade fryst kött i en vask avdelning eller balja med kallt vatten. Som ni tina fryst kött i diskhon eller annan behållare, kanske du vill flytta kollit från tid till att säkerställa jämn upptining. Byt ut det kalla vattnet var 30 minuter eller så för att hålla köttet upptining och vattnet ovanför fryspunkten. Fortsätt tills köttet har blivit nästan helt upptinade, eller åtminstone kunna prepped för matlagning. Fiskfiléer, till exempel, kan fortfarande panerad medan delvis frusen, men tillagningstiden kan behöva justeras. Delvis upptinad fryst nötkött kan fortfarande bli brynt sakta i en kastrull, så länge den frusna delarna snabbt värms över riskområdet för bakterietillväxt.

Ett tredje sätt att tina frysta köttet med en mikrovågsugn, men resultaten är som bekant olika. Den tina inställningen för många mikrovågsugnar är ungefär en tredjedel av full effekt. Om du bestämmer dig för att tina upp fryst kött i en mikrovågsugn, måste du vara noga med att inte delvis koka köttet i processen. Om köttet kan vara söndersmulad, såsom frusna marken nötkött, använda en kött-säker behållare för att samla in och kylförvara upptinade delar i deras utveckling. Om köttet är fast, att det är kokt inom några timmar av mikrovågor upptining. Den delvis-kokt kött kan bli förorenat med bakterier om den inte används snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.