Ska jag dricka buteljerat vatten eller kranvatten?

Valet att dricka buteljerat vatten och kranvatten är ytterst ditt eget, men det finns vissa saker du kanske vill ta hänsyn till. Människor har druckit flaskvatten under mycket lång tid, men populariteten av produkten verkligen började explodera på 1990-talet. Spridningen av företag och produkter i buteljerat vatten företag blev en stor nyhet i början av 2000-talet, då en mängd organisationer frågande buteljerat vs kranvatten. Genom att vara informerad om de frågor, kan du göra ett bättre val och försvara det val till människor som kan ifrågasätta det.

historia buteljerat vatten är äldre än många inser. Redan på romartiden, samlas människor vatten från särskilda källor och brunnar och sålde den på flaska. Denna tidiga flaskvatten har insamlats för uppfattade hälsofördelar, och när flaskvatten industrin började kraftigt saluföra sina produkter i den 20: e århundradet, påståenden om hälsovinster var vanliga. Industrin också föreslagit att flaskvatten praktiskt på grund av dess portabilitet och säkerhet. Det finns dock ett stort problem med säkerheten påståenden om flaskvatten. Säkerhetsnormer är faktiskt ofta strängare för tappvatten än för flaskvatten. Kommunal vattenförsörjning runt om i världen måste uppfylla mycket strikta krav och genomgår ofta tester för att säkerställa att de förblir säkra. Vatten på flaska normer tenderar att vara mer släpphänt, och vatten är föremål för kontamination under förpackningen. Om säkerhet är ditt problem, kanske du vill hålla fast vid kranvatten. är Vatten på flaska uppmärkning inte heller mycket noga övervakas. Många av buteljerat vatten är faktiskt direkt ur kranen, utan ytterligare filtrering eller tillsatta ingredienser. Inte alla företag är skyldiga att märka källan till deras vatten, och de som gör etiketten kan dölja källan information eller flat-out lögn. Om inte deras vatten är testade, kan dessa företag avkastning på sina fordringar "artesiskt bra vatten" eller "källvatten" tills motsatsen bevisats.

Vatten på flaska är också betydligt dyrare än kranvatten, och inte bara direkt . Medan kostnaden för buteljerat vatten ofta överstiger kostnaden för bensin, medför det också en dold miljö Toll. Många konsumenter visa vattenflaskor som engångsartiklar, och dessa plastflaskor choke deponier. Återvinning kan återanvända plast för annan användning, men marknaden för flaskvatten fortfarande stimulerar marknaden för olja, som vattenflaskor sällan är tillverkade av återvunnen plast på grund av de inblandade bekostnad.

>

Om din fråga är smaken av ditt kranvatten är detta helt legitimt. Smaken på kranvattnet varierar kraftigt beroende på rören i ditt hem, källan till vatten, och hur de ska bearbetas. Du kan minska dåliga smakerna genom att filtrera ditt kranvatten, och du kan vara säker på att ditt kranvatten bör vara fri från patogener och föroreningar genom att skriva till företaget som övervakar vattenförsörjning och be om testresultat. Göra kranvatten bärbara, bara häll det i en flaska, helst en robust flaska som är avsedd för en livstid av användning, snarare än en tunn plast för engångsbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.