Kan jag använda Carob som ett substitut för choklad?

När det gäller att använda carob som ett substitut för choklad, det finns minst tre läger: ja, nej och "varför bry sig?". Ja, det är möjligt att använda carob att skapa livsmedel vagt liknar äkta choklad. Nej, johannesbrödskidor och choklad kan inte bytas ut i recept utan ändringar. Slutligen, varför bry sig med en sämre chokladersättning som johannesbrödträd när den äkta varan är så mycket godare och lika frisk med måtta? är Carob härrör från frön och fruktkött från en Medelhavet vintergröna kallas carob träd eller StJohn bröd, för att hedra John the Baptist. Massan av johannesbrödträd träd används också för att skapa fruktkärnmjöl, förtjockningsmedel som ofta finns i kommersiella glass och andra produkter. Carob är naturligt sött och innehåller inget av bitterhet i samband med kakaoböna som äkta choklad härstammar. Recept med carob kräver i allmänhet mindre socker än recept med kakao makt eller naturlig choklad. Detta är en anledning carob inte kan användas som en en-till-ett substitut för osötad choklad. kan Carob användas som ett substitut för choklad i skapandet av "choklad smaksatta" behandlar för djur, dock. Real choklad innehåller teobromin, som egentligen är en mild psykotropa läkemedel. Hundar och katter kan inte bearbeta stora mängder av teobromin, varför riktig choklad kan vara så farligt för dem att konsumera. Behandlar gjorda av johannesbrödspulver inte innehåller teobromin, så att djuren inte bör utsättas för några hälsoproblem efter att ha ätit dem. De som är allergiska mot de ingredienser som finns i riktig choklad kan också överväga en carob alternativ. Många hälso-mataffärerna bära johannesbrödspulver täckta rostade sojabönor, johannesbrödspulver täckta russin och rena barer carob. Carob är inte choklad, dock så att texturen och smaken kan vara märkbart annorlunda. Carob kan vara svårt att sälja för många konsumenter som har vant sig vid det bitterljuva essensen av äkta choklad. Innan de satsar alltför mycket på carob som chokladersättning, kan det vara klokt att prova ett prov på produkten först. Det är en missuppfattning att carob är betydligt friskare än äkta choklad, vilket är ett skäl till många hälsa -medvetna människor gör bytet. I verkligheten, johannesbrödskidor och choklad är ungefär densamma när det gäller hälsosam och mörk choklad är faktiskt bättre än carob i vissa avseenden.

Carob vunnit popularitet på 1970-talet, när modeord bland dieters var fett . Choklad sågs som en ohälsosam feta livsmedel, medan johannesbrödspulver ansågs vara ett hälsosammare fettsnåla alternativ. Medan Likheten med äkta choklad var försumbar i bästa fall, johannesbrödspulver blev en av stjärnspelarna i hälsokost vurm för det sena 1970-talet och början av 1980-talet.

I verkligheten är den typ av mättat fett som finns i riktig choklad, främst kakaosmör, inte samma som artären-clogging mättade fettsyror som finns i djurens kött. Real choklad måste innehålla kakaosmör, men johannesbrödspulver kan förstärkas om andra mättade oljor som är mycket farliga för konsumentens hälsa. Carob inte heller innehålla betydande halter av flavonoider, men riktig choklad innehåller dessa viktiga antioxidanter. Carob är också dyrare än de flesta märken av choklad, och många människor enkelt kan skilja äkta choklad från en carob substitut. Du kan använda carob som chokladersättning om du har allergier eller planerar att utfodra matrester till din hund eller katt, men annars kan du bara vara bättre med äkta vara med måtta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.