Hur sojamjölk Jämför med återkommande Mjölk?

Sojamjölk är vanligtvis kallas sojamjölk , sojabönor mjölk , soja dryck , och soja dryck . Oavsett vilket namn den ges, är sojamjölk en dryck med en konsistens och färg som liknar mjölk som är gjord av sojabönor.

Sojamjölk är annorlunda än vanlig mjölk eftersom den härstammar från växter. Det skapas av blötläggning sojabönor, och sedan mala bönorna och vattnet tillsammans. Den kan köpas från butiker eller göras hemma med hjälp av en sojamjölk maskin. Regelbundna mjölk, å andra sidan är extruderad från juver av djur, med kor är det vanligaste djuret. Eftersom sojamjölk är tillverkad av växter, är det säkert för personer som är laktosintoleranta.

Soy mjölk samt mjölk är både bra proteinkällor, med båda ger samma portioner. Sojamjölk dock inte ge nästan mängden kalcium som vanlig mjölk. Dessutom, såsom vitamin B12 vissa vitaminer är artificiellt läggas till sojamjölk. Det finns flera fördelar att dricka sojamjölk istället för vanlig mjölk. Först och främst innehåller sojamjölk fytokemikalier, som bidrar till att minska risken att utveckla cancer. Till skillnad från vanlig mjölk, innehåller sojamjölk inte hormoner, antibiotika, kolesterol och mättat fett. Var och en av dessa komponenter har kopplats till en ökad risk för diabetes, cancer och andra dödliga sjukdomar.

Sojamjölk är också tros kunna hjälpa sänka kolesterolhalten och hjälper till att kontrollera blodsockernivån för diabetiker. Dessutom är det en utmärkt källa till lecitin och E-vitamin, som hjälper till att hålla huden frisk, klar och stark. Det innehåller också enkelomättade och fleromättade fetter, som har visat sig vara bra för hjärtat. I själva verket har Federal Drug Administration sagt att 25 gram sojaprotein varje dag hjälper till att minska risken för hjärtsjukdom i kombination med låg fetthalt, lågt kolesterol diet. Dricker fyra koppar sojamjölk per dag garanterar detta belopp av sojaprotein förbrukas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.