Hur organiserar jag en vinprovning Party?

en vinprovning part kan vara ett bra sätt att uppleva nya smaker av vin, utveckla ett vin gom, och tillbringa en trevlig kväll med vänner. Organisera en vinprovning parti långt i förväg garanterar att det kommer att löpa smidigt och att alla kommer att ha en bra tid. Som värd för ett parti vinprovning, behöver du en guide, ett sortiment av viner och tillgång till dricksvatten, för människor att konsumera de viner, saker att ta smakanmärkningar med, och eventuellt mat ihop med viner.

Guiden är en avgörande del av en vinprovning part. Om du redan vet någon som är erfaren och villig att underlätta, be honom eller henne att leda gruppen. Om du inte vet någon som är kunnig om vin, överväga att anlita en sommelier eller vin expert. Om alla medlemmar i gruppen är överens om att dela upp kostnaden, kan en expert som inte särskilt dyrt. Experter är också mycket informativ och brinnande intresse för vin, och som kommer att göra kvällen roligare.

vinlista är en viktig faktor när man håller en fest vinprovning, och det är en bra idé att komma med en tema. Du kan till exempel vill smaka på ett urval av Rieslings från hela världen för att jämföra olika växande tekniker och produktionsmetoder. Experimenterande med ihopkopplingar kan också vara rolig, eller du kan fokusera på biodynamiska och ekologiska viner. Du kan också gå till ett roligt tema, att vilja "Que Syrah Shiraz," get part besökarna in i temat. Det kan också vara roligt att be gästerna att få en flaska var och en av deras favorit rött eller vitt vin, att utsätta människor för helt nya smaker. Den som är arrangör kan antingen be varje gäst att få en flaska, eller han eller hon kan förvärva samtliga viner på gång för att säkerställa ett korrekt val. Föra Vinexperten tillsammans bidrar till att de bästa vinerna för provsmakning väljs. Drinking utrustningen är också mycket viktigt. Ett sortiment av vinglas tillsammans med en spottande hink bör tillhandahållas. Trots att spotta kan tyckas ganska klumpig, i en provning som innebär något mer än fem viner, kommer gästerna snabbt gjorts obrukbara grundligt beaktande av varje smak om de inte spotta. De människor som konsumerar vin på en vinprovning part bör alla rättsliga dricka ålder för nationen där den part hålls. Det hjälper att få en stor grupp tillsammans, så att ett brett spektrum av åsikter och vinprovning erfarenhet kommer att ingå. En stor grupp kan också hjälpa till att dela upp kostnaden för vin, som kan få väldiga i stora vinprovningar.

smakanmärkningar är en viktig del av en vinprovning part. Se till att ha tillräckligt med papper och pennor att dela ut till gäster, så att de kan göra anteckningar som de smakar, att minnas sina erfarenheter. Du kan också skriva ut upp kort provsmakning betyg som gästerna kan använda för att prata om viner. Smakanmärkningar kan tyckas fånigt tills du smaka 10 viner och kan inte komma ihåg vilken var din favorit, så uppmuntra gästerna att ta anteckningar. Det kan också vara roligt att jämföra anteckningar under provsmakning, och tala om de upplevelser som gästerna har med varje klunk.

Slutligen, mat ihop med viner är en bra idé. Se till att gästerna äter före förtäring, eftersom du inte vill moln smakerna av vin med mat medan du smakar dem, men också inte vill smaka vin på tom mage. Under provsmakning själv, vill du att hålla sig neutral smak rengöra vilja kex att knapra mellan vinprovningar. Efter provsmakning dock konfekt ett sortiment av ostar, och andra plockmat kan fastställas. En sen middag för livsmedel som par bra med vin kan även serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.