Hur kan jag göra Really Good Äggröra?

Hur man gör det bästa äggröra är en fråga om något påstående. Vissa håll att det bästa äggröra omfatta hemliga ingredienser, till att hjälpa fluff äggen eller ge dem en extra nypa smak. Andra tror det bästa äggröran är bara ägg, men tillagas till perfektion genom att följa några enkla tumregler. Vi tittar på den renaste känsla av äggröra här, med fokus på hur man gör ägg sig så lätt och luftigt som möjligt. i sin mest grundläggande, äggröran är helt enkelt gulor och vitor av ägg misshandlad tillsammans och stekt upp en kastrull av något slag. Vissa människor Tillsätt grädde, vegetabiliskt eller lager kött, mjölk, olja, eller vatten medan de fortfarande är flytande, och saffran, paprika, salt, peppar, ost och grönsaker eller kött när de blir kokta. Äggröra kan förberedas på ett gjutjärn stekpanna, gallerplattan, en stek panna, eller en enkel, icke-stick stekpanna.

För en purist, äggröra inkluderar bara ägg sig, och kanske en nypa salt eller peppar. Allt annat blir närmare en omelett, eller någon form av specialkemikalier smaksatt äggröra. Även inom en purist vision av äggröra, finns det emellertid ett stort utrymme att göra förbättringar och göra saker rätt eller fel.

Förmodligen en av de viktigaste underappreciated och delar att ta ett stort äggröra är att slå dem väl. Air är, trots allt, det som gör äggröra verkligen lätt och luftigt, och även om folk försöker försköna det med mjölk eller smör, stora fluffiga äggröra behöver inte mer än rätt att slå teknik. Äggröra ska vispas i en skål i en lutande vinkel, så att vispa förflyttar sig från botten till toppen, snarare än röra runt kanten av skålen. Äggen ska vispas tills de är en trevlig, även färg hela tiden, och ganska skummande, vilket normalt tar cirka två minuter. Overbeating äggen river upp det protein och gör för tätt packade äggröra.

Många människor faktiskt uppmuntra blanda ägg i en mixer för att få en enhetlig struktur. Om du använder en mixer, är det en bra idé att inte blanda dem längre än 20 till 25 sekunder, annars kan den börja falla sönder och göra dåliga äggröra. En elvisp kan också användas, och bör vara någonstans i mitten, på ungefär samma hastighet som en hand visp. Om du tänker för stora, fluffiga ägg, är det en bra idé att låta dem sitta i ett par sekunder när du slänger dem i en stekpanna innan omrörning dem i kastrullen med en träsked. Så snart de börjar ställa de bör drivas i riktning mot centrum, och pannan bör lutas en aning så att rinnande bitar snabbt kommer i kontakt med pannan.

Även inom ett ganska renodlade perspektiv, tror många människor lite smör bör användas för att steka äggen i, bör lite salt användas till säsong, och några lättmjölk bör användas i blandningen. Generellt folk rekommendera om en tesked mjölk för varje använd ägg, en skvätt salt på två ägg och en hel matsked smör i ett halvt dussin ägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.