Hur kan jag Cook för glutenintoleranta gäster?

glutenintolerans drabbar en liten del av världens befolkning, men det kan vara mycket försvagande tillstånd. Personer med glutenintolerans eller celiaki inte kan smälta gluten, hittade ett protein i vete, råg och korn. Det kan vara skrämmande att laga mat till gäster som lider av glutenintolerans, men med lite kreativitet kan det vara möjligt att laga en läcker och hälsosam mat för alla. När du lagar mat till gäster med glutenintolerans, det antagligen är lättast att göra en helt glutenfritt mjöl. Det finns ett brett utbud av glutenfria livsmedel finns tillgängliga, och på detta sätt kan du försäkra dina gäster att allt på bordet är säker att äta. Ett antal frön inklusive quinoa, bovete, ris, majs, hirs och amarantha alla glutenfria och lämplig för många recept. Du bör vara medveten om att havre och teff, två naturligt glutenfria korn, odlas ofta i närheten av vete, och därför kan innehålla gluten. För att vara säker, är det förmodligen bättre att undvika dessa livsmedel. När du handlar för livsmedel att tjäna på din måltid, inspektera ingrediens etiketter med omsorg. Vete ofta ingår i livsmedel för att sträcka ut dem eller ge smak. Även en liten mängd vete kan drabba personer med glutenintolerans negativt. Många förpackade livsmedel är gjord speciellt med glutenintolerans i åtanke, och du bör kunna hitta såser, dressingar och andra livsmedel som är tydligt markerade som glutenfritt. Du är alltid säkra med färskt kött, fisk, och producera, vilket kan vara mittpunkten i din måltid.

Vissa bagerier göra glutenfria bröd som du kan tjäna med din måltid. För aptitretare, bör du tänka på sallader, grillade grönsaker eller kött, ost plattor, eller tårtor göras med glutenfritt mjöl. När du kommer till huvudrätten är fantasin den enda begränsningen: förutom kött eller fisk och grönsaker, kan du använda glutenfri pasta, ris eller potatismos som stärkelse. Polenta, risotto och andra regionala rätter traditionellt och ljuvligt glutenfritt. Om din glutenintoleranta gäster är också vegetarian eller vegan, tofu och tempeh är utmärkta alternativ, men du bör inspektera, för att säkerställa att de är glutenfria.

Dessert är din sanna möjlighet att vara kreativ. Även om man kunde sticka med säkra glutenfria livsmedel som kakor, glass och panna cotta, kan du också undersöka andra alternativ, såsom flourless Tårtor. Många människor med glutenintolerans missa tårtor och pajer intensivt, och du kan imponera och glädja dem med lite av experimentell bakning. Glutenfri desserter är ofta tät, rik och läcker, och kommer att tillfredsställa alla era gäster, inte bara de med glutenintolerans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.