Vilka olika sätt att laga en biff?

För den som tycker om tillfällig platta av rött kött, det finns ett antal olika sätt finns för att förbereda en stek, eller åtminstone en favorit nedskärning av nötkött. De flesta sätt att laga en stek kan användas hemma, men det kan vara svårt att kopiera den lockande röding märken och fylliga smaker av en stek utarbetats vid en professionell Steakhouse. Nötkött kan vara stekt, grillad, bräserad, stekt, med friterad, konserverad eller rostade skapa en perfekt varmrätt för kött lovers everywhere. Ett populärt sätt att förbereda en stek är grillning. Huruvida en professionell grillning enhet på en restaurang eller en kol-drivna grill på bakgården används, många människor tycks föredra att konsistens och smak av en väl grillad biff. Grilla en stek innebär en värmekälla såsom varmt kol eller briketter jetplan gas hänförs till en metall galler. Att förbereda en stek på grillen, kockar ofta skapa en varm sida för brännande köttet och en svalare sida för jämn tillagning. Den stek först brände att skapa tilltalande hash varumärkesskydd och säl i dess naturliga safter. Den indirekt värme i kylaren grillen ger stek att nå en önskad nivå av doneness över tiden. Ett annat sätt att förbereda en stek är en broiler. Den stek placeras på en speciell broiler pan som möjliggör en viss dränering av överflödigt fett och juice. Den rutinerade stek placeras sedan några inches under ett elektriskt värmeelement eller en rad av gas jets.

gassande en stek på så höga temperaturer gör att ytan blir skålade glatt medan insidan av biff förblir fuktig och anbud. Gassande är ett särskilt populärt sätt att förbereda stek nedskärningar som Ribeye, Porterhouse eller T-bone. Många restauranger halstra också hamburgare gjorda av marken ytterfilé. En populär metod för att förbereda stek nedskärningar såsom runda biff eller korta revbenen nötkött kallas Bräsera. Bräsera är en gemensam matlagning praxis för mindre anbud styckningsdelar av nötkött-chuck stekar, gump stekar, stekar axeln och liknande. För att förbereda en stek genom Bräsera, är det nödvändigt att använda en stor, tung panorera eller holländska ugn med ett tättslutande lock. Den stek först placeras i pannan med en liten mängd olja, och köttet är brynt på alla sidor. Tömd ursprungliga olja och andra vätskor, extra vätska såsom vin, öl eller nötkött buljong kan läggas till. En stram lock har i ånga, eftersom köttet sjuder i vätskan tills det blir mycket snäll.

Kanske är det snabbaste sätt att tillaga en stek är pan stekning och Snabbstekning. En stek kan placeras i en het stekpanna som innehåller en liten mängd olja. Många recept på stekt biff kräver att stek ska muddras i mjöl eller andra bageriprodukter före stekning. Snabbstekning kan innebära skära en biff i tunna remsor och brännande dem i en kinesisk wok tills ordentligt uppvärmd. Pan stekning och Snabbstekning får inte lägga så mycket smak på biff som andra metoder för matlagning, men båda metoderna är betydligt snabbare. är några styckningsdelar av nötkött bäst förbereds genom en process som kallas stewing. Att förbereda en biff av stewing, först skära upp köttet i små tärningar. Köttet kan vara brynt på alla sidor eller placeras direkt i en gryta med sjudande, ej kokande, vatten eller buljong. Pannan bör förses med ett tätt lock och får sjuda på svag värme tills köttet blir anbudet. Detta kött ska aldrig kokas, eftersom detta kan göra att det blir tufft.

Det finns andra sätt att förbereda en stek som skapar effekten av pan fritering i en deep Fryer. Vissa kockar använder ett anbud minskning med biff, vanligen Ribeye, som grund för en maträtt som kallas kyckling, stekt biff. Den Ribeye stek filén är först muddras i en mjölk och ägg tvätta, sedan muddrades i en erfaren mjöl mix. Detta belagda stek är friteras i olja tills beläggningen har blivit en gyllenbrun. Kyckling, stekt biff ofta serveras med en mjöl-baserade vit sås, potatismos och ett sortiment av nykokta grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.