Vilka är några olika typer av mousserande vin?

Oavsett om du kallar det champagne, bubbel, eller skimmer vin, mousserande vin en läcker, stärkande behandling. Den kolsyrade drycker görs över hela världen och kan vara mycket mer komplicerad än den enkla tomtebloss använts för bröllop skålar. För din nästa speciellt tillfälle, unna dig en ny typ av champagne och nådde runt om i världen för en lokal variant som kan knock your socks off.

Champagne, kungen av mousserande vin, är ett lämpligt namn som ges att mousserande viner från Champagne regionen i Frankrike. Vissa länder reglera användningen av namnet, men vissa fortsätter att tillåta mousserande vin som produceras på andra ställen på maskerad under framstående titeln. Kontrollera flaskan försiktigt, om man inte säga att det är gjort i Champagne, Frankrike, det kan fortfarande vara bra, men det är inte Champagne. Gjort sedan medeltiden, är den franska drycken består nästan alltid från Chardonnay, Pinot noir och Pinot meunier druvor, och normalt har en torr, komplex smak.

Prosecco är namnet på en italiensk druva och mousserande vin den skapar. Tänkt att serveras riktigt kall, prosecco är känd för sitt naturliga torra egenskaper och något bitter eftersmak. Medan underbar på egen hand är prosecco också den viktigaste ingrediensen för en fantastisk somrig drink, Bellini. Uppfanns på 1940-talet och stoltserar med en glad rosa färg, är Bellini en fruktig och kolsyrade blandning av två delar Prosecco och en del persikopuré.

Italien är känd för ett annat mousserande vin som ofta serveras med dessert. Asti spumante är gjord på super söta Moscato bianco druva, även används i Moscat vin. På grund av sockerhalten i druvan har Asti spumanti en delikat sötma och är ett fantastiskt komplement till ost och frukt, eller tunga kakor. Även söta viner tenderar att vara hög alkoholhalt, är Asti relativt låg, omkring 12% av volymen. och bjöd på paella och gazpacho, komplettera din spanska resa med den läckra lokala mousserande vin kallas cava. Cava uppfanns under den fruktansvärda pesten som förstörde mycket av den europeiska vinrankor på 19th century, med hardy stammar av vita druvor. Finns i torr, medellång och söta versioner är drycken traditionella spanska högtider som dop. Cava par underbart med traditionell spansk mat och kan lägga till en ny nivå av äkthet till spanska temamiddagar.

Mousserande vin är utan tvekan en part drink. Huruvida grillas bruden och brudgummen eller om ett kryssningsfartyg off i stil, lägger man ett lager av roliga och tradition till någon större fest. De val i mousserande drycker är mycket större än simple champagne, och väl värt att utforska som ett sätt att njuta eller bättre förståelse regional cuisine


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.