Vilka är några olika träslag Chopsticks?

Chopsticks är ett par tunna pinnar brukade äta asiatisk mat. De utvecklades först för 5000 år sedan, i Kina, varifrån de sedan sprider sig till Vietnam, Korea och Japan. Chopsticks återfinns ofta på asiatisk mat matställen, samt i hemmen. Även ätpinnar kan också göras av elfenben, eller rostfritt stål, är de oftast av trä. Det finns flera sorter av trä pinnar, bland annat asp, bambu, sandelträ, teak och furu.

Disponibel ätpinnar finns på de flesta kedja restauranger som serverar asiatisk mat. Dessa sorter av trä pinnar är gjorda av antingen tall eller asp. Eftersom de är avsedda för engångsbruk, är de inte lackerad, vilket ger en grov yta som kan resultera i spillror. Det är klokt att gnida den disponibla ätpinnar tillsammans för att få bort eventuellt löst trä partiklar. Disponibel ätpinnar kostar ungefär $ 9 US dollar (USD) för 80 par. Priset blir lägre med köp av stora kvantiteter.

Högre kvalitet, återanvändbar ätpinnar är ofta gjorda av bambu. Bambu ätpinnar är relativt billig, kostar runt $ 4 dollar per par. På grund av det faktum att de är belagda med lack, de kan tvättas och återanvändas. Denna mångfald av trä ätpinnar blandas ofta med en mörkare nyans av trä för estetiska ändamål. Högre slut bambu pinnar kan vara dekorerad med asiatiska mönster.

Teak ätpinnar tillverkas i Vietnam, där teak träd växer rampantly grund av tropiskt monsun klimat. Teak är ett mörkt, tropiskt trä som gör vackra, varma färger ätpinnar. Denna mångfald av chopstick är ofta dekorerade med mor-of-pearl, eller guldpläterad mönster. Teak ätpinnar är ofta handgjorda. Denna mångfald av trä ätpinnar kostar cirka 30 dollar per par.

Trä ätpinnar som görs av sandelträ är mycket elegant. De är ofta ges som gåva på grund av deras intrikata mönster och fina hantverk. Sandalwood pinnar är slipat, polerat och lager med lack, ge dem en slät och blank yta. Sandalwood ätpinnar är mer för dekorativa ändamål, eftersom maten glider utanför glättad finish gör dem svåra att äta med. Dessa typer av ätpinnar kosta ca $ 70 USD.

Chopsticks som inte lackad ska kasseras omedelbart efter användning. Mat fångster i sprickorna i trä bakterier att bygga upp. Liksom alla trävaror, måste trä chopstick vara handtvättas och får lufttorka efter användning. Tvätta inte trä ätpinnar i diskmaskinen, eftersom värmen gör att lacken att spricka och trä att splittras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.