Vilka är de viktigaste ingredienserna i mexikansk mat?

mexikansk mat har varit populär i USA under många decennier. Mexikansk mat gjorde sig genom Texas och Kalifornien gränser på 1800-talet och amerikanerna har förälskat sig i det kryddor och smaker.

amerikaner brukar mest förtrogen med "Tex Mex" utbud av mexikansk mat. Detta inkluderar refried bönor, mexikanskt ris, tortillas, burritos, enchiladas och nachos. Innefattar emellertid autentisk mexikansk mat många fler rätter och smaker än vad som konstaterats i genomsnitt snabbmatsrestaurang. Mexikansk mat är en kombination av det spanska köket som införs av conquistadorerna och blandas med inhemska livsmedel av Mayans och aztekerna, liksom av Apache och Mojave stammar. Det är på många sätt, en "Creole" köket, eftersom man lånar från många kulturer. De viktigaste ingredienserna i mexikansk mat är ofta beroende på var man är i landet. Om en resenär har nära kusten, är fisk och skaldjur en dominerande ingrediens. Nötkött och kyckling är alltid populärt kött, som är fläsk och get. Mexikansk mat kan vara smaksatt med chili pulver, koriander, vitlök, lök, spiskummin, svartpeppar och med brunt socker och kakao pulver, som i mullvad "sås. Mexikansk mat i allmänhet har djupa, komplexa smaker.

Staples i mexikansk mat innehåller vitt mjöl eller tortillas majs, bönor, ris och masa harina eller majsmjöl. Med dessa ingredienser, inklusive vad färska grönsaker i säsong och på sidan kan en mexikansk kock förbereda ett brett utbud av rätter. Paprika liksom ancho, poblano, chipotle, Bell och jalapeño, är populära i mexikansk mat.

mexikansk matlagning kan omfatta rör-stekning, fritering och bakning. Det beror helt på skålen och kocken. Rätter som tamales är populära i USA, men också autentiskt mexikanskt. Menudo, en gryta på komage och majskorn, är också en autentisk skålen. Ost används också i mexikansk matlagning, men oftast inte den "smältost mat" ofta används i USA Manchego, till exempel, är en mycket populär ost för mexikansk mat.

mexikansk mat innehåller även en mängd godis, ofta smaksatt med honung och kakao. Flan, en typ av BRYLEPUDDING, är en populär maträtt, som är kokosfett pudding. Bakverken är också en favorit. Vanilj växer i Mexiko, så detta smaktillsatser är också populärt, och vaniljextrakt produktion är en blomstrande industri.

Med tillströmningen av mexikanska invandrare i USA, mexikanska livsmedelsbutiker butiker poppar upp överallt. Dessa är oftast bra ställen att starta för en kock som vill ta sig in i världen av "riktig" mexikansk mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.