Vilka är de olika typerna av mandarin apelsiner?

Medan många människor känner till mandarin apelsiner, ibland är det en överraskning att det finns flera olika typer eller varianter av mandarin apelsiner. Var och en av dessa typer av mandarin apelsiner delar vissa gemensamma egenskaper, och samtidigt ha en eller två faktorer som gör att varje avgränsad.

Många väljer att köpa mandarin apelsiner som konserver. Skalad, sektioneras och förpackade i naturlig juice, normalt mandarin orange utnyttjas i denna ansökan är satsumas. En Satsuma tenderar att sätta standarden för vad människor förväntar sig när det gäller smaken av mandariner. Eftersom avsnitten håller mycket bra, de konserverade satsumas är idealiska för användning i fruktsallader och som en källa för citrus under vintermånaderna.

populärare på satsumas är Clementine. Denna sort av mandariner apelsiner vanligtvis odlas i tempererade klimat och producerar frukt under november och januari. Spanien är ett av de största tillverkarna av Clementine. Under senare år har Clementine börjat finna nya marknader i form av både frysta och konserverade delar av frukten.

Tangeriner också är en del av mandarin orange familjen. Den tangerine tenderar att ha en djupare färgnyans till avdelningarna än vissa andra former av mandarin apelsiner. En mogen tangerine kommer att få en djupare orange färg, lutar mer mot en röd nyans. Söt och uppfriskande, är Tangerine ofta en favorit frukt runt helgdagar såsom jul.

Templet orange eller tangor, är en korsning mellan en satsumas och den gemensamma orange. Denna sort av mandariner apelsiner tar de bästa egenskaperna hos både frukt och kombinerar dem till en ny typ. Saftigt och lättskalade är tangor ett utmärkt val för färsk frukt runt huset.

På samma sätt är det Rangpur en hybrid i familjen med mandarin apelsiner. Beskrivas som en korsning mellan mandarin och citron, har Rangpur inslag av syrliga som mildrar den söta smaken ger en frukt alternativ med lite extra bett i både doft och smak av frukt.

Med över två hundra olika typer och subtyper av mandariner apelsiner i världen, det är något som passar nästan alla personliga smak. Från de grundläggande sötma av satsumas till syrliga kvaliteter Rangpur, är det möjligt att njuta av mandarin apelsiner i nästan alla sätt från peeling och ätande att använda frukten i recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.