Vilka är de olika typerna av Popcorn kryddor?

Det finns ett brett utbud av popcorn smakämnen i världen, från kyndel till det söta. Lite popcorn smakämnen syns bara i vissa kulturer, en del bara under vissa tider på året, och vissa är så överallt är det svårt att föreställa sig popcorn utan dem. Medan traditionella popcorn smakämnen är fortfarande mycket populär under de senaste åren, med en utbredd popularisering av special mat, få lite mer exotiska kryddor och tillbehör verkade som popcorn kryddor. En av de vanligaste kryddorna popcorn är simple smör. Smält smör på popcorn ger en rikedom och sälta till att de flesta människor åtnjuter. En ännu rikare smak, kan en del smör blandas med två delar ister och extra salt kan läggas till. I Nordamerika är popcorn ofta serveras med salt och smör eller salt och olja, och sötare popcorn kryddorna ses mer sällan. I Storbritannien, är dock popcorn serveras lika ofta med salt och socker.

Många biografer i USA använder kokosolja som ett sätt att poppa popcorn, och sedan toppa det med antingen smör eller margarin och salt. På grund av de enorma mängder som används av kokosolja, liksom stora mängder smör eller margarin, biografer popcorn kan vara otroligt mycket fett. I själva verket visade en studie ett litet popcorn hade runt 30 g mättat fett, eller ungefär tre gånger så mycket som en Big Mac ®.

Olika former av pulveriserad ost kan också användas som popcorn smakämnen, att ge popcornen en cheesy smak. Cheddarost, vit cheddar, Nacho ost, parmesan, och jalape? O ost är alla vanligen ses som popcorn kryddor. Ofta är dessa smakämnen är lite mer än torkad mjölk med konstgjorda smakämnen tillsättas, men trevligare mötesplatser kommer ibland att använda verkliga ost, särskilt när det gäller parmesan.

pulver popcorn smakämnen med konstgjorda eller naturliga smakämnen kan komma i nästan alla smak kombination tänkbara. Företag som säljer dessa smakämnen ofta komma med exotiska smakämnen för att differentiera sig. För det mesta, pulveriserad smakämnen som säljs i USA är välsmakande, med smaker som gräddfil och lök, ranch dressing, Cajun krydda, dill ättikslag och grill.

Vattenkokare majs är en populär typ av söt popcorn säljs i USA och i Europa. Vattenkokare majs består av popcorn poppade i olja, och överdragna med strösocker och salt. Detta ger den en fin kombination av sälta och sötma, med mindre sötma än caramel majs. Karamell majs i sig är också ganska populärt, och görs genom att täcka popcorn i melass eller karamell. Carmel majs kan också vara smaksatt med extra smaksättare, till exempel choklad, blåbär, jordgubbar, eller kokos.

Popcorn smakämnen kan också omfatta enkla kryddor sätta på popcorn med själva. Svartpeppar, till exempel, är populärt i vissa grupper. Paprika och cayennepeppar är också populära popcorn smakämnen, lägga till en kryddig ton till popcorn. Nutritional jäst, eller öljäst, är också en mycket populär krydda, och ses mer och mer även i allmänna lokaler som biografer. Nutritional jäst är full av många olika vitaminer, särskilt B-komplex, och är rik på protein, gör den till ett hälsosamt alternativ till saker som ost smakämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.