Vilka är de olika sätt att använda ciabattabröd?

ciabattabröd är en typ av italienska vitt bröd med en syrlig än söt smak. Brödet namn betyder "toffel" på italienska, eftersom dess något rundade rektangulära formen verkar liknar en mjuk sko. Det är en mångsidig typ av bröd med en fast konsistens som tål både tunga ingredienser och höga temperaturer matlagning. En av de vanligaste användningsområdena för ciabattabröd är för en grillad italiensk smörgås kallas Panini . En panini består av staplade kött, ost och grönsaker som släpps ut på bröd och värms upp i en panini grill, en upphängd anordning som trycker på smörgåsen mellan två räfflade grill plattor. Denna typ av bröd fungerar särskilt bra för panini smörgåsar, eftersom dess struktur kan hålla flera ingredienser och det kan pressas utan att bli blöt eller faller isär.

Antipasto är en italiensk term som refererar till en grupp av små förrätter som serveras före måltid. En rätt ofta ingår i en traditionell italiensk antipasto tallrik är ciabatta bröd serveras med olivolja. Brödet doppas i vanlig olivolja eller olivolja som blandas med hackade örter. Denna typ av bröd är populär för att doppa i oljan eftersom det kommer att absorbera oljan utan att bli alltför mjuk eller brista. En traditionell italiensk maträtt som innefattar ofta ciabattabröd är pappa al pomodoro . Det är en tjock tomatbaserade soppa som blandas med gammalt bröd kuber som absorberar tomat juice, samt lägga till innehåll till soppan och göra den matigare. Pappa al pomodoro var historiskt en bondes mat eftersom det behövs få ingredienser och hindrade slöseri med gammalt bröd.

ciabattabröd kan också användas för att göra krutonger att tjänstgöra på toppen av sallader att tillhandahålla olika konsistens och smak. Brödet hackas upp i lagom stora bitar och kastade i olivolja och vitlök eller andra kryddor. Bitarna bakade eller stekt tills de blir krispiga. Ciabatta-baserade krutonger kan också serveras med soppor eller kokt med grönsaker och andra smaker och görs till en dressing eller stoppning.

Även ciabattabröd används vanligen för kyndel ändamål, kan det också ingå i sötare rätter. Bröd pudding, en kombination av kubik eller skivat bröd som blandas med vaniljsås, ofta kräver denna robusta texturerat bröd eftersom det kommer att suga upp den vaniljsås utan att brista. Det kan också belagda med slagna ägg och lätt kokta göra fransk toast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.