Vilka är de mest populära typer av Takeout Foods?

avhämtning, även känd som take-away i Storbritannien och retur i vissa delar av USA är maten förpliktas att äta någon annanstans, utanför restaurangens lokaler. Restauranger som erbjuder avhämtning kanske eller kanske inte ha bordsservering.

Traditionellt bestod avhämtning av snabbmat som hamburgare och pizza, med företag som McDonald's och Dominoes "Pizza spetsen på avhämtning verksamheten. Senare blev kinarestauranger ledarna i avhämtning verksamhet, särskilt i USA, med mexikanska och japanska restauranger strax efter. I Storbritannien var den indiska befolkningen är stor, en av de mest populära typer av avhämtning är indisk mat.

Trots att ordet avhämtning för tankarna till Accelerated Life av det 21-talet, sanningen är den att folk har köpt avhämtning sedan tiden för det romerska riket. Takeout maten var faktiskt väldigt populär i 12-talet, då mat försäljare inrättades butik i stora torget i staden för att erbjuda färdiga att äta mat. Idén om att sitta någonstans annat än ditt hem för att äta är ett nyare begrepp med minst 200 år.

Många affärer som säljer mat "to-go" inte anges direkt att arbeta som avhämtning platser, men det är precis vad de gör. Färsk deli smörgåsar och barer sallad är klassiska exempel. De flesta människor som handlar där gör ett snabbt stopp för att ta något under lunchpausen, många av dem faktiskt kommer att återvända till sitt skrivbord och äta där. I Storbritannien, fisk och pommes frites är oftast avhämtning bara, som är kebab och korv gatukök i Tyskland.

Bortsett från snabbmatsrestauranger, mer och mer traditionella matställen erbjuder nu avhämtning alternativ för kunder som föredrar att äta någon annanstans. Takeout Beställningar kan göras personligen, via telefon, och i vissa fall, via Internet. Mat som levereras till kundens hem kallas ibland för avhämtning, även om detta är tekniskt en "leverans. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.