Vilka är de bästa typerna av äpplen för Apple Pie?

För många år, både professionella och amatörer, kockar har hävdat över vilken typ av Apple gör det bästa äppelpaj. Beslutet ligger till stor del på förväntningar om vad en äppelpaj skulle smaka. Very sweet pajer kan göras från söta äpplen gillar Golden Delicious. Men de flesta gilla en paj som har lite av tartness. Flera sorter ger en en äppelpaj med lite "bett" till det, men varje sort skiljer sig i smak.

Gravenstein äpplen är vanligtvis den första pajen äpplen av säsongen. Helt mogna, kan dessa äpplen njutas bara för att äta, även om de fortfarande lite tårta. De gör också exceptionellt god äppelmos. Trader Joe's, till exempel, osötat särskilt marknader, ekologisk sås, som är ett trevligt komplement till måltider inklusive kyckling eller fläsk.

även vid full mognad, inte smaka Gravenstein inte helt söt, men den är komplex i smak. Smak väcker vitt vin och honung. Luther Burbank mycket hoppingivande odling av Gravenstein och ha sagt att "om Gravenstein kunde haft under hela året, inget annat äpple behöver odlas. "

Sonoma County i norra Kalifornien, brukade vara en av de största leverantörerna av denna härliga frukter. Nu bara en handfull odlare kvar, och äpplet är svårt att få. Den har också en relativt kort säsong, som återfinns i början av augusti och varar hela möjligen början av oktober. Många menar att Gravenstein gör den bästa äppelpaj. Det är ett hårt äpple till toppen i en paj, eftersom det ger intensiv, rik och komplex smak.

Många kan inte få Gravensteins och i stället vänta på utseendet på Granny Smith-äpplen. Granny Smiths har inte mycket smak, särskilt om den köps från en stormarknad. Organic Granny Smiths kan vara lite mer komplex i smak, men vid full mognad kräver fortfarande en hel del socker och extra krydda för att skapa en god äppelpaj. När de blir tillgängliga, ett utmärkt alternativ till Granny Smith är Rhode Island Greening. Liknande form och storlek på Granny Smith är det komplexa i smak, med en vin-liknande smak som är helt enkelt utsökt. När Gravenstein säsongen är slut, Greenings är det näst bästa valet för en äppelpaj. De kräver inte så mycket krydda, men de behöver vara rikligt sockrade att producera en paj som inte är alltför tårta. Bakning utvecklar en Greening s komplexitet. För dem på västkusten i USA, dessa äpplen är svåra att hitta, men East Coast innevånare är i tur, eftersom Rhode Island Greenings huvudsakligen odlas där.

Pippins, små och syrliga, kan också göra en utmärkt paj. Återigen, deras tartness mognar som de bakar. De är lite svårt att skala, eftersom de är ungefär hälften så stora som Granny Smiths och Greenings. De är dock värt det extra besväret, producerar en delikat äppelpaj. Pippins är svårare att hitta än Granny Smiths och visas strax efter Gravensteins. Det är ett härligt äpple att välja när Gravenstein utbudet minskar och Granny Smiths eller Greenings ännu inte gjort sitt utseende.

Några bagare gynna de Winesap, finns oftare i England och Kanada, och ibland på östra kust i USA. Andra val för äppelpaj baka innehålla Braeburn, den Bramley, mest populär i England, och sommar Rambo, finns främst i Frankrike. Varje äpple som är saftigt och åtminstone delvis tårta kommer att göra ett bättre val för en äppelpaj än de flesta "äta" äpplen.

också välja ekologiska äpplen för att fylla din äppelpaj kan göra stor skillnad i smak på de äpplen som odlas med bekämpningsmedel. Även när skalad, konventionellt odlade äpplen tenderar att ha en bitter smak som inte kan lösas under gräddningen. Även många äpplen kommer att ge en behaglig äppelpaj, de flesta kockar skjuta till makt Gravenstein att producera superlative äppelpaj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.