Vilka är de bästa tipsen för att frysa Grönsaker?

Snabb och enkel mat kan uppnås genom att frysa grönsaker i förväg så att de är redo att läggas till soppor och andra rätter. För att frysa grönsaker effektivt, finns det några enkla regler att tänka på. Först är det viktigt att använda fryspåsar eller behållare för lagring som är prydligt märkta.

Etiketterna ange typ av vegetabiliska inuti påsen och dagen då den var placerad i frysen. Använd permanent spritpenna och självhäftande för att säkerställa att de skriftliga beskrivningar tåla utdragna mängder av tid i kylig frys temperaturer. Kom ihåg att frysta grönsaker kan pågå i upp till ett år i frysen.

Grönsaker som kan tillagas är det bästa grönsaker att frysa i behållarna. Plocka grönsaker från trädgården eller köpa unga, färska grönsaker som kommer att placeras i frysen direkt. Låta dem sitta fått dem att förlora värdefulla näringsämnen och smak. Före frysning vissa grönsaker, blanchera dem i kokande vatten eller ånga och placera dem i iskallt vatten. Efter att dra dem från det iskalla vattnet, de är redo att omedelbart frysas. Placera dem i lager påsar eller behållare. Grönsaker kan också frysas på grund bricka. Efter tvättning och torkning av grönsaker, skär upp dem och placera dem i pannan före frysning dem. När lagras på detta sätt, måste grönsaker användas inom två månader.

Grönsaker som fryser väl innehålla bönor, sparris, blomkål, broccoli, majs, spenat, ärtor, sommar squash, och Mangold. Inte alla grönsaker är lämpade för långsiktig frysning. Till exempel, lök, tomater och gurkor förlorar sin skärpa när de är frysta. Trots detta, dessa typer av grönsaker är lämpliga för placering i soppor efter att ha lagrats i frysen.

Frysning grönsaker är en enkel uppgift som kan utföras under alla kök utan hjälp av speciell utrustning. Det finns många fördelar med att frysa färska grönsaker hemma. Till exempel att grönsaker är frysta hemma behålla 100 procent av vitamin C och de behåller sin friska smak.

Tyvärr finns det negativa aspekter som med frysning grönsaker i köket. En nackdel är att frysta grönsaker förlorar vitamin B6 och E. En annan negativ faktor är att vissa människor inte har tillräckligt med utrymme i frysen för att rymma en stor mängd frysta grönsaker.

Andra kanske vill köpa en fristående frys för infrysning grönsaker, men denna typ av apparat kan vara dyra. Ändå lära sig att frysa grönsaker hemma kan hjälpa till att förlänga användningen av grönsaker som odlats i ett hem trädgård eller i affären. I dagens snabbt föränderliga värld, kan ha färska grönsaker till hands för användning i soppor och grytor ge oräkneliga uppfyller middagar som kan framställas inom några minuter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.