Varför är Raw Milk Cheese vara farliga?

Obehandlad mjölk ost görs av mjölk som inte är pastöriserad, och anses av vissa vårdpersonal att bära hälsorisker inte förknippas med pastöriserad ost. Det finns en stor debatt om obehandlad mjölk ost och dess relativa risker, även om den allmänna uppfattningen är att obehandlad mjölk ost bör undvikas av gravida kvinnor och nedsatt immunförsvar. Obehandlad mjölk ost tros vara farligt, eftersom det medför en större risk för bakteriell infektion än pastöriserad mjölk ost, speciellt om de hanteras dåligt.

Om mjölken är pastöriserad, är det upphettas till hög temperatur och höll det för en viss tid för att döda skadliga bakterier som listeria, E. Coli, campylobacter, salmonella och andra. Pastöriserad mjölk är inte tekniskt steril, utan bara utför mindre potential bakteriell risk än obehandlad mjölk gör. Alla friska och fukt-rika ostar i USA görs med pastöriserad mjölk på grund av oro för smitta. Det är fortfarande möjligt för pastöriserad mjölk för att bli smittade, men, och som alla livsmedel man bör hanteras varsamt och hållas under ordentlig kylning.

Obehandlad mjölk ost är mer sannolikt att hamnen skadliga bakterier, eftersom bakterien är aldrig dödas via en pastöriseringsprocess. Som ett resultat, om mjölken blir förorenat med bakterier under mjölkningen eller ost beslutsprocess, att bakterier kommer i den färdiga produkten. Konsumenterna ska utsättas för bakterier som kan orsaka allt från mild magen nöd till döden. Av denna anledning många länder, bl. a. USA begränsa försäljningen av obehandlad mjölk ost, ur folkhälsoproblem.

Det finns en lång kulinarisk tradition av obehandlad mjölk ost och vissa konsumenter tycker att obehandlad mjölk ost är överlägsen pastöriserad ost. Av denna anledning vill de ut obehandlad mjölk, villiga att ta risken för bakteriell infektion i strävan efter kulinarisk njutning. Som ost åldrar, blir det surare, vilket innebär att obehandlad mjölk ost som är äldre är mycket säkrare att äta. Vissa organisationer som Food and Drug Administration känner att smak är inte värt hälsorisk och inte har överseende med förtäring av råa mjölkprodukter mejeriprodukter.

Ytterst är obehandlad mjölk kontra pastöriserad mjölk ost debatt om smitta och smitta kontroll. Större utbrott av livsmedelsburna sjukdomar kan transporteras av pastöriserad mjölk som har förorenats av tillverkningsprocessen lika lätt som de kan obehandlad mjölk. I allmänhet bör mjölk och ost produkter hanteras med varsamhet och kasseras om de ser, lukt eller smak "off" till konsumenten.

Pastörisering är bara en del av vårdhygien, och ett mejeri som hålls rena och sterila ska producera frisk mjölk. Om korna får ströva omkring, hållas rena, och ges lämplig veterinärvård, kommer de också bli mindre benägna att utföra potentiellt skadliga bakterier att överföras till konsumenterna. Vid köp obehandlad mjölk ost, är det en utmärkt idé att gå till källan, så att du kan kontrollera villkoren för städningen personligen innan man köper sin ost produkten. Varje ansedda mejeri är glada att visa gäster runt sin anläggning, som visar vilka åtgärder som vidtagits för att minska risken för bacterially kontaminerad mjölk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.