Vad bör jag veta om Rostat Kastanjer?

Kastanjer rostning på en öppen eld är en vanlig efterlängtade jultradition, som förevigat i "The Christmas Song" sjungen av Mel Torme. Försiktighet måste iakttas, eftersom det för den oinvigde kan rostning kastanjer bli ett farligt strävan, vilket resulterar i hundratals skadade varje år. Den som vill prova på rostning kastanjer bör vara säker på att välja bästa möjliga exemplar för rostning, eftersom processen kan vara ganska intensivt arbete. Stora kastanjer som känns tunga för sin storlek och har inget synligt mögel fläckar bör väljas eftersom dessa kommer att få den muttern kött i dem, och den större storleken gör det lättare att förbereda dem för stekning i ugn eller över öppen eld. Att förbereda ett parti kastanjer för stekning, starta en öppen eld eller Värm ugnen till 400oF (205oC). Håll varje mutter i en tjock handduk för att undvika bakslag och använda antingen en kastanj kniv eller en vass kniv, försiktigt skära ett kryss i skalet på muttern. Kastanjer är gjorda av mellan 40 och 60 procent vatten som blir till ånga under tillagningen. "X" skära i skalet gör ånga att fly och förhindra explosioner.

Lägg nötterna i en bakning pan eller linda in dem i folie och ställ in i ugnen eller fem inches (12. 7cm) från elden. Rostning kastanjer bör ta 15 till 20 minuter, eller tills nötterna är ömma. Ta bort från värmen och slå in dem i en handduk i fem minuter. Detta steg fällor ånga in handduken som bidrar till att avlägsna skinn av muttern innanför skalet. Klämma nötterna in handduken kommer också att bidra. Medan nötter är fortfarande varm, bör skalen bort och det inre huden skalade bort. Huden blir svårt att dra bort om nötterna svalna, så peeling måste göras snabbt. Kastanjerna kan också rewarmed att göra peeling enklare. När färdig med processen för rostning kastanjer, kan muttern kött skall användas i en mängd olika rätter. De mest populära i USA är på semester fyllning recept, men de används ofta inom alla områden av det europeiska matlagning, särskilt i franska och italienska köket. Naturligtvis kan rostade kastanjer njutas ensam.

Rostning kastanjer är mest populär i de regioner där trädet blir allt vanligare. Flesta kastanjer idag odlas från EU (Castanea stavia) eller asiatiska varianterna av trädet. Den amerikanska kastanjen, Castnea dentata, växte en gång överallt i östra USA, särskilt längs Appalachians, men 1904 togs ett mjöldagg i det land som nästan helt förstörda befolkningen.

Traditionen rostning kastanjer går tillbaka till det sextonde århundradet i Rom där gatuförsäljare sålde dem till förbipasserande. Idag är rostade kastanjer fortfarande säljs av leverantörer i Europa och på några speciella Julevenemang i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.