Vad bör jag tänka på vid köp av Tekanna?

Det finns ett antal saker att tänka på när man köper en tekanna, antingen för dig själv eller som en gåva till någon annan. Genom att tänka över dina behov innan du söka upp en tekanna, kan du göra köpprocessen mycket effektivare, och du kan garantera att du får exakt vad du vill. När du har slagit sig ned på den stil som tekannan du vill ha, finns ett antal resurser för att köpa en tekanna, allt från butiker kök leverans till special-som butiker som är specialiserade på utrustning för den japanska teceremonin. Det första du bör tänka på är hur du kommer att använda din tekanna. Om du planerar att göra krukor av te för dig själv, till exempel, kanske du vill ha en liten, relativt vanligt tekanna. Om tekanna kommer att användas för att betjäna tillfälliga grupper, kan det vara större och mer dekorativa, medan formell tekannor är tillgängliga för händelser som värd teer och luncher. Om du ska använda din tekanna för något som liknar en teceremoni, kan du prata med din teceremoni instruktör om att välja ut de bästa tekanna.

Material är en viktig aspekt när man köper en tekanna. Keramik, porslin och keramik är alla vanliga material, men tekannor kan också vara gjorda av metall, glas, sten och trä. Metal tekannor är smidiga eftersom de kan värmas upp eller hålls varm på spisen, så kan vissa lergods tekannor. Porslin och glas tenderar att vara mer ömtåliga, medan nyhet tekannor gjorda av material som trä bör noggrant undersökas före köpet.

Olika tekannor också ha olika egenskaper. Det bästa sättet att brygga te och tisanes är i looseleaf form, då du kanske vill tänka på att köpa en tekanna med sil i pipen som gör att du kan hälla te direkt i koppar. Vissa företag gör också tekannor med stora centrala avdelningar fodrad med mesh, så att du kan brygga looseleaf te utan att behöva brottas med flytande blad i tekoppar. Du kanske också vill tänka på det material som används för handtag och lock, metall lock och handtag kan verka elegant, men de kan också bränna din hand när resten av tekannan blir varm.

Teapots är också benägna att dribblingar. En tekanna är faktiskt ganska svårt att göra, en del keramik och metallindustrin program faktiskt använder tekannor som slutlig projekt eftersom de representerar en hög grad av teknisk kompetens och prestation. Om möjligt, kanske du vill provköra en tekanna med friskt rent vatten innan du köper den, för att avgöra om pipen läcker och droppar, eftersom detta kan vara extremt irriterande.

Slutligen, om du är en te purist, kanske du vill tänka på flera tekannor. Vissa bryggerier föredrar att utse särskilda tekannor för aromatiska teer, svarta teer, tisanes och andra infusioner, så att smakerna inte överförs. Du vill inte att smaka tidigare krukor i varje kopp te, så om tydliga smak är viktigt för dig, överväga att köpa en tekanna sortiment för att förhindra oönskad blandning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.