Vad bör jag tänka på när du köper Chopsticks?

Alla har sett folk äta med pinnar, och handlingen är ofta används för komisk effekt i TV och filmer. Vad är roligare än en fumla fingrar amerikanska försöker äta någonting med två stavar? Hilarious. Dock ätpinnar fortfarande används i Asien och äta med dem är egentligen inte så svårt. Övning ger färdighet. Någon som vill tjäna en äkta asiatisk mat kanske vill investera i ätpinnar för sina gäster. Men mottagande bör överväga om gästerna ska kunna hantera pinnar, och bör i enlighet därmed. Det finns ett roligt utbud av ätpinnar kallas "forkchops" som har en kniv och gaffel på den motsatta änden för västerlänningar som inte kan hantera klubbor. En hänsynsfull värd att vilja ge en regelbunden kniv och gaffel för gäster, för säkerhets skull. P

Chopsticks är genomsyrade av historia och först uppenbarade sig i Kina cirka 5000 år sedan. Med 500 AD, de hade gjort resan till Korea, Japan och Vietnam, där de fortfarande är i allmänt bruk. Cutting mat i mindre bitar minskar tillagningstiden och drar mindre bränsle, så detta matlagning metod ledde till en utbredd användning av redskap som passar perfekt att äta lagom storlek mat. Adeln startade traditionen med att använda dyra material som guld, silver, jade och porslin för ätpinnar. Den mellersta och lägre klasser har nästan alltid använt trä eller bambu pinnar. Eftersom ätpinnar är så historiskt, är användningen fulla av vidskepelse. Det kan ingen roll när man äter med västerlänningar, men när man äter med asiatiska folk, bör en gäst vara uppmärksam på chopstick etikett. Gäster ska aldrig släppa sina ätpinnar, eftersom det ger otur. De bör också aldrig passera mat från sina ätpinnar till någon annans, eftersom det är en begravning sed. Chopsticks får aldrig placeras direkt upp i en skål med ris, eftersom detta är en annan sorg sed. Vila ätpinnar vid sidan av plattan är alltid oacceptabelt.

Chopsticks är nästan löjligt billiga. De disponibla bambu slag som fiket bryter isär säljs av brutto på asiatisk mat marknader för nästan ingenting. En värd vill ha mer individualiserad, kan dekorerad ätpinnar köpa lackerat trä dem på nätet eller i butik för ungefär US $ 1. 50 per par. Priset går bara upp till ca USD 8 per par för sinnrikt konstruerad cloisonné ätpinnar! En värd kommer också att vilja köpa små trä vilar för varje par av tandpetare, så att gästerna inte behöver placera sina bestick på bordet.

När värden har material, pris och backup plan i åtanke för sin Asien-inspirerade måltid, kan han köpa ätpinnar från någon asiatisk matbutik eller online. Vissa kinesiska och japanska restauranger säljer dem, liksom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.