Vad är vissa typer av plockmat för spädbarn?

Starting plockmat är en stor milstolpe i barnets första år. Efter två eller tre månader mosade barnmat, de flesta barn är ivriga att prova den mat som deras föräldrar äter. Någon gång mellan sju och åtta månader är den rekommenderade tiden att börja plockmat för spädbarn. Det finns flera starter livsmedel som är helt rätt för dessa första livsmedel.

Some baby-livsmedelsproducenterna göra särskilda plockmat för spädbarn. Dessa inkluderar teether kex och spannmåls-liknande puffar. Dessa plockmat smälta i munnen, vilket gör det mindre sannolikt ett barn kommer att kvävas på dem. Den puffs kommer i flera smaker, och tillverkas av ett fåtal olika företag. En annan stor plockmat Tanken är rostad havre spannmål. De passar perfekt för barn som arbetar på deras Pincher grepp och lös ganska lätt. Ris kakor och rostat bröd är andra bra alternativ, eftersom de är lätta att tugga och små händer kan lätt hålla dem.

Barn älska något sött. Frukt är ett utmärkt val för plockmat för spädbarn. Bär, som bananer och persikor, är bra alternativ. Druvor och hårda frukter bör undvikas i detta skede, tillsammans med allting citrus. Äpplen kan flås och kokas på spisen i lite smör tills de är mjuka. Soft-kokta grönsaker, t. ex. ärtor, morötter och bönor, är andra alternativ. Spenat är också lätt för ett barn att äta. Barn älskar att ta upp det och känna texturen innan de äter det. Vissa barn också vilja bitar av mogen avokado, melon, cantaloupemelon och meloner honungsmelon. Som barn nära tio månader gamla kan de börja experimentera med ännu fler plockmat. Detta är en bra tid att införa ost kuber och kokt pasta. Spaghetti är en mycket populär plockmat för spädbarn. Kokt ris, blandas med tärnade grönsaker, ger spädbarn lite variation. Bitar av kyckling, kalkon eller kött kan också införas vid denna tidpunkt. Druvor, skalade och styckad, göra ett bra mellanmål. Gröna bönor är en annan kul idé. Vete eller ost kex är bra plockmat för spädbarn.

Det finns många val när man väljer plockmat för spädbarn. Många tillverkare av spädbarn mat gör också bra starter plockmat. Det finns också en hel del hemmagjorda flaggor. Bebisar njuta av allt som är mjukt och lätt att greppa. Barn behöver ibland får föras in på ett livsmedel flera gånger innan de har det. Presentera hälsa matvanor unga får inte bara leda till en livstid smart val av mat, men också ett intresse av att prova nya livsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.