Vad är skillnaden mellan räkor?

Många konsumenter och restauranger använder orden "räka" och "räkor" omväxlande. Termerna varierar också från land till land, vilket kan göra det ännu mer förvirrande. Faktum är räkor närbesläktade, men det finns några utmärkande drag som skiljer de två. Tyvärr för de flesta konsumenter, dessa funktioner är ofta övertäckta med skörd och tillagning process, så om du inte har fångat kräftdjur dig kan du aldrig veta om du äter räkor eller räkor.

Från och med likheter kan bidra till att belysa skillnaderna mellan räkor. Båda är tiofoting kräftdjur, vilket innebär att de har exoskeletons och 10 ben. De kan hittas i salt-och sötvatten över hela världen, oftast simning på jakt efter mat. Både räkor tenderar att bo nära havsbotten. De har också liknande smaker, och finns i en mängd olika storlekar från mycket små till ganska stora.

Culinarily, många människor skilja mellan räkor på grund av storleken. "Räkor" anses vara större, medan räkor är mindre. När det gäller biologi, dock börjar det bli lite mer komplicerat, eftersom räkor finns i olika underordningarna, ange de viktiga biologiska skillnader mellan de två. Räkor är i underordningen Dendobranchiata , medan räkor klassificeras som Pleocyemata . Den huvudsakliga skillnaden är gäl struktur. Räka har förgreningar gälar, medan räkor har lameller gälarna med en platelike struktur. Det finns några andra utmärkande drag. Främre tänger räkor är vanligtvis den största, medan räkor har större sekund tång. Räkor har också längre ben än räkor. Dessa skillnader kan tyckas subtil, men de anger olika steg längs den evolutionära väg båda varelser. P

Många sorter av räkor skördas för konsumtion. Några vanliga räkor arter är på plats, rosa, vit och brun räkor, tillsammans med Northern räkor. Räkor som du kan hitta på fiskhandlare inkluderar tiger, djupt vatten, lagerblad, och jätteräkor.

Bevarande organisationer uppmana konsumenterna att vara försiktig vid inköp av räkor och räkor, eftersom många fångas och odlas i länder med strikta miljö-och fiske. USA i synnerhet har gjort stora förändringar i den lagstiftning som reglerar räkodling, i hopp om att göra den mer hållbar, är så amerikansk odlade räkor ett rimligt val i affären. Vildfångad räka är också bra köper, som är platsen räkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.