Vad är skillnaden mellan Chips och Chips?

Skillnaden mellan chips och pommes är ganska varierande, beroende på var i den engelsktalande världen man befinner sig. De olika definitionerna som har uppstått för dessa två termer illustrera den enorma skillnaden i det engelska språket, och i det sätt på vilket begrepp sprida mellan engelsktalande och folk som använder engelska. Naturligtvis för den som förbryllande över förpackningar i den tilltugg gången, kan skillnaden mellan chips och pommes frites vara mindre akademisk karaktär. I USA, där tunna skivor av potatis som steks och serveras kall kallas chips, medan skivor eller kilar av potatis som steks och serveras varm kallas frites eller franska frites. En "crisp" i amerikansk språkbruk är en frukt dessert med en söt smula topping, och har absolut ingenting alls att göra med potatisprodukter. Kanadensarna även använda Potatischips /franska yngel terminologi, som vissa européer.

Storbritannien och Irland avser chips som "chips" och pommes frites som "chips". På vissa områden, som talar engelska Engelska kan tala om "chips" när de hänvisar till tjocka klyftpotatis, och "pommes frites" när de hänvisar till tunna potatis band, ibland kallade "shoestring potatis" i USA. Ett sätt att komma ihåg skillnaden mellan chips och chips i Storbritannien är att påminna om en av de mest kända rätterna i denna region: fish and chips, som görs med bitar av misshandlade stekt fisk och potatis, alla serveras varm.

I Nya Zeeland, Australien, Sydafrika och andra regioner med en ny och aktiv brittiska inflytandet, människor har olika sätt att tala om chips och pommes frites. I vissa områden, "chips" används som en generell term för all stekt potatis produkter, varm eller kall, och folk kan prata om "paket chips" när de vill särskilt hänvisa till kall stekt potatis skivor. "Chips" kan användas för att diskutera saker som majs eller tortilla chips, som är tillverkade av andra material än potatis.

Potatis snacks är populära i många regioner Världen, som de många smaker visar tillgängliga. Besökare till regioner med obekant terminologi kan hamna av misstag beställer fel saker, eller de kan vara ganska förvirrad över etiketten på butikshyllorna och på restauranger. Människor som är osäkra på skillnaden mellan chips och marker i de nationer som dom besöket bör definitivt inte vara rädd för att be om klargöranden från en infödd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.