Vad är några rätter som tillagats med jalapenos?

Jalapeno paprika är mycket viktig del i Sydamerika och Centralamerika köken. Den jalapeno är en liten Chile peppar som erbjuder varm, kryddig smak till maträtter. Jalapenos är nästan uteslutande röda eller gröna. Några av dem har fläckar av varje färg. I Mexiko har jalapeno ett antal olika namn. Peppar är också känd som huachinangos, chili gordos och cuaresmenos. Chipotles, en viktig stapelvara i Centralamerika och Sydamerika köket, är gjorda av torkad, hackad jalapeño paprika. Därför är varje maträtt med chipotles faktiskt är beredda med jalapenos.

Många medium till het salsa rätter tillagas med jalapenos. Pico de Gallo, en särskilt traditionell chunky salsa är nästan alltid beredd med jalapenos. Guacamole, en avokado-baserad dopp, är också tillagas ofta med jalapenos. Jalapenos ofta finhackad och läggs som en topping eller garnering till burritos, enchiladas och tostadas. När dessa rätter tillagas med jalapenos, de erbjuds en härlig kryddig kick. Ceviche, en traditionell fiskrätt, är också tillagas ofta med jalapenos. Jalapenos även läckra i svart bönsoppa. Dessutom kan Chili läggas en fantastisk smak uppsving med tillägg av några hackade jalapenos. P

jalapenos har antagits av andra kök också. Många pizza salonger erbjuder pizza förberedd med jalapenos som en toppning. När jalapenos värms i ugnen, är den naturliga oljor som släpps ut osten på pizzan, skapar en läcker och kryddig behandla. Vissa Burger leder har också lagt jalapenos deras toppning menyer. En traditionell amerikansk ostburgare förberedd med ett stänk av jalapeño paprika är helt utsökt. Jalapeno "poppers" har blivit vanliga barmeny biljettpris under de senaste åren. En jalapeno Popper är en hel paprika fylld med ost (oftast en mild vit ost som mozzarella), panerad och friterad. Faktum är att många restauranger serverar jalapeño poppers tillsammans med ost pinnar, vingar buffel och fransk potatis på sin förrätt fat.

Skaldjursrätter förberedd med jalapenos är särskilt förtjusande. Ett stänk av malet jalapenos kan lägga till en underbar smak dimension citronsmör såser och vitlök såser. Jalapenos också är fantastiska på många fisk och kyckling-baserade soppor.

Det är viktigt att notera att jalapeño paprika är mycket kryddig och inte kan tolereras av allas författning. Dessutom kan överdriven konsumtion av kryddiga paprika orsaka problem i matstrupen, magen, och hela mag-tarmkanalen. Används med måtta, men är de en hälsosam och utsökt komplement till många rätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.