Vad är några ost som framställts av fårmjölk?

ost tillverkad av fårmjölk är anmärkningsvärda för sin lite söt smak och rik krämig konsistens. Populär i hela världen, ost tillverkad av fårmjölk tenderar att komma från bergsområdena där flockas mjölkkor är praktiskt möjligt eller omöjligt. Får ostar är en välkommen kontrast till de traditionella ost av komjölk, och är väl värt att utforska någon ost fläkt. En av de mest populära och vanliga ost tillverkad av fårmjölk är feta. Made främst i Grekland, är Feta en blandning av mjölk från både får och getter. Inom europeisk livsmedelslagstiftning riktlinjerna är verklig Feta en blandning av 70% fårmjölk och 30% getmjölk. Feta är odlade i saltlake, vilket ger en salt bit. Det är en viktig del av traditionell grekisk sallad och delikat i kyndel grekiska bakelser såsom spanikopita .

Spanien är en stor tillverkare av ost tillverkad av fårmjölk, och är väl känd för flera sorter. Manchego är en semi-fast ost, i åldrarna under flera månader i grottor. Beroende på ålder osten, kan det få en något söt eller stark smak, men är generellt milt smaksatt och förenas med andra livsmedel. En läcker ihopkopplingen manchego med söt kvitten pasta eller gelé, som traditionellt kallas dulce de membrillo .

Roquefort är en blå fårost gjorts i Roquefort-sur-Soulzon region i Frankrike . Det är en av de mest kända sorter av ädelost, känt för sin rökiga och sura tang. Historiskt sett är Roquefort en av de tidigast kända ost tillverkad av fårmjölk, med referenser till det som går tillbaka till den romerska texter av Plinius den äldre i 79 CE Ibland kallad "King of ost," Roquefort kräver lika stark partner i ihopkoppling , kombinerar och väl med port, Bordeaux och starka Cabernet Sauvignons. I Italien, den mest populära av de ostar som tillverkas av fårmjölk är utan tvekan Pecorino Romano. Detta hårdost liknar komjölk-baserade parmesan, men ofta har en starkare och mer salt smak. Hand ett galler ost, Pecorino Romano är ofta riven på pasta och soppor. Enligt vissa experter, kombinerar Pecorino bäst med traditionella italienska röda viner som Chianti.

Med smaker från salta feta till det expansiva bita av Roquefort, ost tillverkad av fårmjölk är rena äventyret. För dem som tröttnat på den traditionella cheddar eller ens den mycket populära getostar, kan fårmjölk ost vara en ny och spännande Avenue upptäckt. Priserna på ost fårmjölk är jämförbara med eller något högre än de flesta ostar av komjölk och är lätta att hitta i livsmedelsbutiker och delis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.