Vad är några olika typer av vita viner?

Vita viner kommer i ett antal olika typer, och är ofta klassade av franska regioner där deras druvorna odlas en gång. Men andra vita viner från Italien och Tyskland är ganska populär och göra bra val för ackompanjemang med måltider eller desserter. Här är några av de mest populära typer av vita viner: Chardonnay vita vinerna är några av de mest populära vita. Druvorna ofta används vid framställning av mousserande viner, liksom i typiska "fortfarande" viner. Chardonnays har komplexa smaker och bör uppvisa lite av ek, citrus, melon och smör. Allmänhet smaker bör många och skiljas från varandra. Excellent Chardonnay vita viner görs i Frankrike, Kalifornien och Nya Zeeland. Vissa Chardonnays också kommer från Sydamerika.

Sauvignon Blanc vita viner har en högre syra än Chardonnays. Vissa jämföra smaken med gröna äpplen, päron, eller gräs. De smakar också lätt rökig. Dessa vita viner par mycket bra med fisk och fågel. Ett glas Sauvignon Blanc är också ett utmärkt komplement till en Caesar eller Chef Salad. Druvorna för dessa vita viner gynnas av ett kallare klimat, som är lätt i områden som franska Loire-dalen, norra Kalifornien kusterna och i områden i Sydamerika, Australien och Nya Zeeland.

Muscat viner tendera att vara sötare, men kan fortfarande göra utmärkta vita viner. Tricket är att balansera sötman tillräckligt med syra och torra så vinet inte är överväldigande. Muscats fick ett ganska dåligt rykte i många år som den billigt vin till alkoholister. Idag är dock komplexa muskat vita viner ofta serveras med dessert eller som en efter middagen drink.

Riesling vita viner är också bland de sötare och ljusare vita. De par bra med fisk, fågel, fläsk och lätta ostar. Liksom Muscats, Rieslings kräva att svåra balansen mellan sura smak och söt. Vissa använder Rieslings att göra late harvest viner, som ofta kallas dessertviner. Late harvest Rieslings är särskilt söt eftersom druvorna tillåts utveckla en svamp som kallas botrytis , som ofta kallas "ädla röta. "

Gewurztraminer vita viner också kan vara alltför söt. Men, vissa vingårdar liksom Navarro Vineyards i Philo, Kalifornien är känd för att producera dessa vita viner med en perfekt blandning av syra och sötma. Navarro producerar också en sen skörd Gewurztraminer som inte bör missas av dem som älskar dessertviner. Dessa vita viner har en distinkt arom och smak, lätt att skilja från andra varianterna.

Ofta vita viner blandas för att producera vitt bordsvin. Vissa blandningar kan vara bra och billig. Vanligtvis ett vin som heter som en sort måste innehålla en reglerad procent av de nödvändiga druvor. Till exempel, en Chardonnay måste ha ett visst mått av Chardonnay druvor. Blended viner kan vara utmärkt, plocka upp smakerna av flera av de olika druvor som gör vita viner. Man bör också söka efter italienska vita viner som Pinot Grigio, liknande i smak och arom till Sauvignon Blancs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.