Vad är några American Heritage äppelsorter?

Trots att äpplet är en gammaldags frukt, äpplen kulturarvet är en viktig del av amerikansk kulinariska traditioner och historia. År 1872 identifierades 1. 100 unikt amerikanska arv äpplen över hela USA, inklusive sorter liksom Hyslop och Stayman. Idag är endast en handfull äpplen som säljs i amerikanska stormarknader, och några kämpar fruktträdgårdar specialiserar oss i arv äpplen i ett försök att bevara America's arv. Slow Food International identifierar 129 arv äpplen i sina Ark of Taste, rädsla för att många fler har gått förlorade för alltid, och arbetar hårt för att bevara dem för framtida generationer att uppleva. Den stora minskningen av tillgängliga äppelsorter beror till stor del i industrialiserade jordbruket. Heritage äpplen mognar vid olika tidpunkter, är notoriskt instabila och kan vara svåra att skörda. De inte lämpar sig för storskaliga odlingar, inte förpackningen väl, och kom i främmande, knottrig former som en del konsumenter med krav på kraftigt hybridiseras äpplen, finner motbjudande. Kommersiell produktion av äpplen är inriktad på att skapa konsekventa, lätt komprimerbart äpplen, långt ifrån den 18th century vandringar Johnny Appleseed, mannen som ansvarar för en omfattande spridning av äpplen hela USA.

Nästan alla regioner i USA kan kräva åtminstone en unik äpple, från Kaliforniens Sierra Skönhet, en skarp, syrlig grönt äpple identifierades för första gången på 1800-talet, till New Yorks klassiska Baldwin äpple, en klarröd vinter sort som har bidragit till linjen av många andra arv äpplen. Sierra Beauty förutsattes vara förlorad till 1980-talet, är när upptäcktes i aktiv odling på Gowan familjejordbruk i Philo, Kalifornien. Många arv äpplen ovanliga och fantasifulla namn antyder exotiska ursprung, medan andra unapologetically etikett sig själva som överlägsna, vilket är fallet med Westfield Seek-no-Och ett Massachusetts äpple från 1800-talet med en gyllene hud och en rik, komplex smak som lämpar sig väl för desserter och bakning.

andra exotiska arv äpplen omfattar Zabergau Reinette, en rödbrun äpple med en matt gul hud och en potatis som form med en rik, nötaktig smak. Den Zabergau Reinette vintrarna över mycket bra, även om det vid första anblicken skulle kunna förväxlas med en Yukon Gold potatis. Thomas Jefferson sade att gynna de Esopus Spitzenburg, en annan New York äpple med röd till scharlakansröd hud, och sannolikt relaterade till Baldwin. En hop till New Jersey introducerar konsumenten till Maiden Blush, en gulaktig äpple med en rik röd rodnad på ena sidan, och en söt, frisk, mört kött som torkar mycket bra, eller kan användas i desserter och bakning.

Classic American arv äpplen omfattar Winesap, den Gravenstein, och Hawkeye. Winesaps är röda äpplen från Virginia med skarpa, saftiga, syrliga kött och räknas bland de förfäder många arv äpplen. Gravenstein äpplen kommer ursprungligen från Tyskland, men odlades mycket i Sonoma efter 1811, då de fördes ursprungligen till denna del av Kalifornien av ryska resenärer. Den streaky gröna äpplen är svårt att skörda, men på grund av deras korta stjälkar och korta juli mognadsprocessen. Den Hawkeye uppmärksammades först i Iowa, och är den ursprungliga Red Delicious. Den Hawkeye är dock långt ifrån de hårt hybridiseras, jämnt Red Red Delicious. Den har en något söt, svagt syrlig smak, randigt röd hud och skarp kött.

Lyckligtvis finns några amerikanska odlingar som arbetar för att bevara kulturarvet äpplen, och avel mer . Torghandel och butiker specialmaterial kan beståndet arv äpplen, och de flesta fruktträdgårdar välkomna besökare att se sina träd och köpa varor direkt på gården. Apple-älskare kan hjälpa till att bevara sällsynta arv äpplen genom att be för dem, skicka ett meddelande till producenter som arv äpplen som efterfrågas. Förutom att bevara en viktig del av amerikansk historia, så får du också uppleva häpnadsväckande och varierande smaker, och stöd artisan bönder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.