I matlagning, vad betyder det att Frizzle något?

När maten är Frizzled är det skära extremt tunt och sedan stekt så att det stjärnor att krypa upp samtidigt blir väldigt krispigt. Både kött och grönsaker kan Frizzled och Frizzled livsmedel är populära som garnishes på ett brett utbud av rätter. Bruket är vanligt i vissa restauranger, men det är också fullt möjligt att krusa håret mat hemma. Vissa marknader bär också Frizzled livsmedel som är vakuumförpackad för friskhet.

Ursprunget till ordet troligen kommer från den franska friser , som betyder "rullas ihop. The curling i Frizzled livsmedel är en viktig del av sin övergripande presentation, eftersom det skapar ett mycket karakteristiskt utseende. Speciellt när maten har julienned kan det se ut som en liten hoprullade curl. En spridning av dessa lockar på toppen av en maträtt kan helt förändra hur fiket interagerar med den, lägga till en ny nivå av visuella intresse och konsistens. Eftersom du måste skära mat tunn för att Frizzle det, Det kockar hela vägen och tenderar att bli mycket skarp. För gäster, kan detta bli en bra kontrast till resten i en skål, lägga till nya mouthfeel till något som annars kan vara lite tråkig. Den skärpa det också möjligt för livsmedel formstabilitetens mycket bra efter frizzling, även när det används som garnering på ett fat med en hel del fukt, till exempel en ångande stek eller en soppa.

Både bacon och prosciutto är ofta Frizzled, eftersom dessa kött lämpar sig till processen mycket väl. De har en intensiv smak som kan vara överväldigande i stora mängder, men som också kan bidra till den totala sammansättningen i en skål. Frizzling dessa livsmedel kan vara ett sätt att lägga dem till en större antenn, t. ex. en sallad eller en pasta tallrik. Däremot kan grönsaker Frizzled också. I många fall, ett livsmedel med en intensiv smak väljs för frizzling, ingefära, till exempel, tenderar att krusa håret ganska fint.

För Frizzle mat, behöver du en mycket vass kniv eller ett Mandolin, tillsammans med en stor kruka som en wok för stekning av mat. Börja med att skära maten tunt och jämnt. Som regel är det julienne skära bästa för frizzling, eftersom det skapar en sådan vacker form när den är stekt. Du kan också försöka skära ner på andra mer fantasifulla figurer i maten innan du Frizzle det, naturligtvis. När maten är styckat Hetta upp oljan och stek den i små serier så att det kokar jämnt, och dra ut till avlopp. Om du låter det rinna av och torka helt, kan du lagra Frizzled kött eller grönsaker i en lufttät behållare i flera dagar före användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.