Hur kan jag minska smärtan efter att ha ätit Hot Peppers?

Hot Peppers är en läcker och kryddig ingrediens i många länders kök, och de flesta nyfikna gäster är bekanta med känslan av att ha bitit i en peppar som är för varm. Den smärtsamma känslan förknippas med Hot Peppers orsakas av ett ämne som heter capsaicin, som har en kristallstruktur idealiskt för att irritera de känsliga slemhinnorna i munnen. Lyckligtvis finns det flera olika tekniker för att minska smärtan heta paprikorna kan orsaka, och de flesta av dem omfattar poster som ofta ingår i en etnisk mat såsom ris, yoghurt och limefrukter.

Vissa konsumenter tycker att dricka saft tomat eller bita i en citron eller lime hjälper med smärtan varm paprika. Detta beror förmodligen på den höga syror av dessa livsmedel, som hjälper till att neutralisera alkaliska capsaicin. Du kan också försöka att upplösa capsaicin i Hot Peppers med alkohol. Under inga omständigheter bör du dricka vatten, eftersom Capsaicin är en olja, vilket innebär att det inte är vattenlösligt. I stället för att tvätta capsaicin ur din mun, du sprider bara runt, ökar mängden smärta som du känner.

Många etniska måltider omfatta enkla kolhydrater som ris och bröd som Naan. Om du äter varm paprika, dra nytta av dessa absorberande kolhydrater för att minska en del av bettet. Den capsaicin kommer att lyftas upp ur din mun, avsevärt minskar mängden smärta som du känner. Var försiktig dock, och försöker undvika starkt kryddad bröd, såsom naan som kan ha blötläggning i en curry.

Mejeriprodukter också bidra till att lösa capsaicin, eftersom ämnet är mycket lösligt i fetter. Drick ett glas mjölk att skära brännande känsla, eller prova yoghurt, som har fördelen av en hög syra balans också. Många indiska måltider kommer med små rätter yoghurt blandat med ingredienser som gurka och dill för just detta ändamål. Kokosmjölk kan också bidra till att lösa upp capsaicin, men undvik kryddad kokos curryrätter, som bara kommer att öka smärtsam känsla. När det finns tillgängligt, livsmedel som innehåller mycket fett och /eller socker kan vara mycket användbar när man försöker bekämpa kryddighet. Exempel på detta finns i många kulinariska metoder, till exempel thailändska iste, eller användning av ost i kryddig mexikansk matlagning.

Det hjälper också att veta hur man ska hantera hot peppers säkert vid matlagning. När du arbetar med mycket heta paprikor, kan du överväga att använda handskar när du deseed dem och ta bort den vita revbenen, eftersom dessa delar av paprika är de hetaste. Chop Hot Peppers med omsorg på ett separat skärbräda så att du inte av misstag krydda salladen eller andra ingredienser som äts råa, och tvätta händerna noga för att undvika att bli capsaicin i dina ögon, näsa och andra känsliga kroppsdelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.